Фітнес-рецепт: Гарбузові кльоцки з тофу та шпинатом

Фітнес-рецепт: Гарбузові кльоцки з тофу та шпинатом

Класичні кльоцки як гарнір можуть бути досить нудними, вам так не здається? Ми вирішили підійти до цього рецепту більш креативно і приготували гарбузові кльоцки. Вони одразу привертають увагу своїм жовто-оранжевим кольором. А їхній смак говорить сам за себе! Додавши тофу та шпинат, ви отримаєте неперевершену вегетаріанську страву, багату білком, складними вуглеводами, ароматом та необхідними мікроелементами. Ми гарантуємо, що після того, як ви спробуєте цей рецепт, він буде регулярно з’являтися у вашому меню.

Інгредієнти для кльоцок:

  • 400 г гарбузового пюре (можна купити або приготувати самостійно; інструкція нижче)
  • 320-350 г борошна з полби вищого сорту
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ч.л. солі

Інгредієнти для соусу:

  • 240 г тофу
  • 180 г вершків жирністю 12% (або можна використовувати рослинні вершки)
  • 100 г молодого шпинату
  • 15 г ніжних дріжджів
  • олія для обсмажування тофу (ми використовували олію у формі спрею)
  • жменю свіжого базиліка (або можна використовувати сушений базилік)
  • сіль
  • мелений перець

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Якщо ви ще не купили гарбузове пюре, давайте його приготуємо. Беремо гарбуз сорту Хоккайдо, миємо його та розрізаємо навпіл. Шкірку на гарбузі залишаємо. Її поки що не потрібно чистити або зрізати. З обох половинок видаляємо насіння. Підготуйте деко, застелене папером для випічки, і покладіть на нього гарбуз (частина зі шкіркою повинна бути зверху). Ставимо деко з гарбузом в духовку, розігріту до 180 °C, і випікаємо до м’якості. Це займе близько 30-45 хвилин (залежно від розміру гарбуза). Після випікання очистіть гарбуз від шкірки та перетворіть м’якоть на дрібне пюре. Якщо воно здається занадто водянистим, варіть його на плиті, поки не отримаєте більш густу консистенцію.

А тепер можна приступати до приготування кльоцок. Візьміть пюре і додайте жовток. Потім додаємо сіль та борошно. Якщо тісто занадто липке, додайте ще трохи борошна.

Як має виглядати тісто для гарбузових кльоцок

Розділіть тісто на 4 частини і зробіть довгі рулетики (наші були діаметром близько 1 см, але розмір – на ваш розсуд). Потім візьміть гострий ніж і відріжте шматочки довжиною приблизно 1,5 см. Потім злегка притисніть кожен шматочок виделкою і сформуйте кльоцки.

Як мають виглядати гарбузові кльоцки

Доведіть підсолену воду в каструлі до кипіння та додайте кльоцки. Варити, поки вони не спливуть на поверхню.

Далі починаємо готувати соус. Для початку візьміть тофу і просушіть його паперовим рушником, щоб позбутися зайвої води. Потім наріжте його на невеликі шматочки та посоліть і поперчіть. Ви також можете додати будь-які ваші улюблені спеції. Розігріваємо сковороду, збризкуємо її олією, додаємо тофу та обсмажуємо до золотистого кольору. Поступово додайте молодий шпинат, рослинні вершки, а потім кльоцки. Дайте всьому цьому змішатися. Наприкінці додайте ніжні дріжджі, сіль, перець та листя свіжого базиліку, заздалегідь нарізане на дрібні шматочки. Ось і все. Все, що вам залишилося зробити, це підготувати тарілки і подати три порції.

Наша порада: можна збризнути страву оливковою олією.

Харчова цінність

1 порція (всього 3 порції)

Калорії618
Протеїни33 г
Вуглеводи90 г
Жири14 г
Гарбузові кльоцки з тофу та шпинатом

Насолоджуйтеся цією привабливою стравою, сповненою корисних продуктів. Вам сподобається, особливо в холодні місяці.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах та позначати тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *