Зміст
Кисломолочний сир особливо корисний завдяки високому вмісту протеїну – на 100 грамів ви знайдете до 18 грамів протеїну, але лише 2,5 грама жиру і приблизно 4 грами молочного цукру. Ми підготували рецепти 5 десертів з сиром, які ви зможете без жодного жалю дозволити собі, і які будуть дуже смачними.
Міні-рулети, наповнені протеїном
Для бісквіта нам потрібно:
- 3 ст.л. цільнозернового борошна спельти
- 2 столові ложки звичайного борошна спельти
- 2 мірні ложки (50 г) ванільного сироваткового протеїну
- 3 столові ложки ксиліту
- 1 розпушувач
- 6 яєчних білків
- За бажанням: цедра лимона / апельсина
Для крему нам потрібно:
- 500 г нежирного кисломолочного сиру
- кілька крапель ароматизаторів – аромат ванілі
Для топінгу нам потрібно:
- 100 г темного шоколаду з жирністю не менше 52%
- 1 чайна ложка кокосової олії
Спосіб приготування
Розігріти духовку до 160°C, збити яєчні білки і поступово додати ксиліт. Злегка перемішати просіяне борошно, розпушувач з протеїновим порошком та цедру лимона. Викласти на папір для випічки і випікати до готовності бісквіта. Зніміть бісквіт з дека і за допомогою кухонного рушника надайте гарячому тісту форму рулету, згорнувши коротші сторони разом, щоб при розрізі вийшло приблизно 6 коржів. Поки тісто охолоджується, приготуйте крем.
Крем можете приготувати, змішавши сир з ванільним йогуртом, або ж ароматизувати сир безкалорійними смаковими краплями (я використовувала ванільні). *Якщо ви хочете, щоб заварний крем добре тримався, можете додати желатиновий загущувач згідно з інструкцією, але це не обов’язково. На завершення міні-рулетики обваляйте в шоколаді, розтопленому з кокосовою олією, і поставте в холодильник.
Простий шоколадний торт без випічки
Для корпусу нам потрібно:
- 80 г масла
- 140 г вівсяних пластівців
- ½ стиглого банана (або 1 маленький)
- 20 г підсолоджувача, наприклад, еритриту
Для начинки нам потрібно:
- 500 г нежирного кисломолочного сиру
- 100 г чорного шоколаду
Для топінгу нам потрібно:
- 100 мл рідких 12% вершків
- 100 г чорного шоколаду з вмістом жиру понад 50%
- 1 чайна ложка масла
- кілька крапель ванільних ароматизаторів
Спосіб приготування
Приготуйте дуже просту основу з вівсяних пластівців, вершкового масла, банана та підсолоджувача. Тверде вершкове масло натріть на крупній тертці, потім додайте бананове пюре з еритритом та вівсяні пластівці. Зробіть густу пасту і викладіть її в невелику круглу форму, яку попередньо застеліть папером для випічки.
Шоколад розтопити на водяній бані, почекати хвилину і, поки він ще рідкий, вмішати його в сирну масу. Викладаємо начинку на корж. Приготуйте топінг: розтопіть шоколад і вершкове масло в сотейнику на повільному вогні, додайте вершки і помішуйте, доки не досягнете бажаної консистенції. Приправте ванільними ароматичними краплями. Вилити шоколадну масу на торт і поставити в холодильник для застигання. Можна прикрасити фруктами.
Пінні кекси з шоколадним кремом
Для корпусу нам потрібно:
- 4 яйця
- 3 ст.л. березового цукру ксиліту
- 1 столова ложка борошна спельти
- 1 столова ложка цільнозернового борошна (можна спельти)
- 1 столова ложка протеїнового порошку зі смаком ванілі
- 1 чайна ложка розпушувача
Для крему нам потрібно:
- 500 г нежирного кисломолочного сиру
- 100 г чорного шоколаду не менше 52%
- кілька смакових крапель зі смаком карамелі
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування
Розігріваємо духовку до 160°. Повільно збити яєчні білки в піну і поступово додати цукор та жовтки. Просіяти разом борошно, протеїн і розпушувач. Ложками вмішати просіяну суміш у збиту піну. Розподіліть тісто по формах (в ідеалі – силіконових, щоб було зручніше викладати) і випікайте.
Розтоплюємо шоколад на паровій бані та збиваємо з кисломолочним сиром. Якщо хочете трохи підсолодити крем, можете додати кілька крапель ароматизаторів. Коли кекси охолонуть, прикрасьте їх та поставте в холодильник.
Чизкейк з лісовими ягодами
Для нижньої частини чізкейку нам знадобиться:
- 1 склянка (90 г) цільнозернових чіпсів (або 90 г вівсяних пластівців)
- 1 ч.л. сиропу агави
- 1 ст.л. кокосової олії
Для начинки чізкейку нам потрібно:
- 3 яйця
- 750 г нежирного кисломолочного сиру
- 100 г ванільного сироваткового протеїну
- 2 столові ложки борошна зі спельти
- 3 ст.л. ксиліту
- 2 ст.л. кокосової олії
- ванільні смакові краплі
- 1 ч.л. кориці
Для верхньої частини чізкейку нам потрібно:
- 1 склянка ягід (можна заморожених)
- 2-3 ст.л. йогурту
- 30 г картопляного крохмалю (або ванільного пудингу без цукру)
- підсолоджувач за смаком (ми використовували БІО сироп агави)
Спосіб приготування
Нижня частина (корпус) Застеліть велику круглу форму папером для випічки. Подрібніть чіпси або вівсяні пластівці та змішайте з розтопленою кокосовою олією і сиропом агави. Викладіть на дно форми і випікайте при температурі 160° протягом 2 хвилин.
Начинка Приготуйте піну з яєчних білків. До жовтків поступово додаємо ксиліт, кисломолочний сир, просіяне борошно з протеїном та решту інгредієнтів. Насамкінець злегка збийте білок руками. Вилити в форму і випікати при 160° приблизно 40 хвилин, поки чізкейк не буде готовим (але не сухим!). На завершення дайте чізкейку відпочити в духовці з відчиненими дверцятами.
Верхня частина Змішайте картопляний крохмаль або ванільний пудинг в невеликій кількості води (приблизно 1,5-2,5 склянки), додайте фрукти, додайте підсолоджувач і готуйте пудинг так само, як заварний крем, постійно помішуючи. Коли заварний крем загусне, дати йому трохи охолонути. Додайте йогурт і викладіть на корж. Готово!
Чизкейк із міксера
Цей чізкейк дуже простий в приготуванні і особливо екологічно чистий завдяки високому вмісту протеїну та низькому вмісту жирів та цукру, що робить його дуже корисним для здоров’я. Ключовим моментом в цьому рецепті є наявність якісного міксера (або електричної м’ясорубки), який може подрібнити, наприклад, насіння льону на дрібні частинки. Тоді рецепт – простіше простого.
Корпус:
- 50 г насіння льону (або горіхів кешью)
- 30 г пластівців швидкого приготування (або гречаної каші швидкого приготування в сухому вигляді)
- 50 г сухофруктів (наприклад, родзинок)
- 1,5 – 2 склянки води
- 30 г клітковини – псиліум
Крем:
- 500 г нежирного м’якого кисломолочного сиру
- 250 г білого йогурту (жирність приблизно 3,7%)
- 20-30 г ксиліту
- 1 пакет желатинового загущувача для кремів
Оздоблення:
- безкалорійний полуничний сироп
Спосіб приготування
Підготуйте форму, вистеливши дно папером для випічки. Спочатку подрібніть насіння льону, потім додайте трохи води та родзинок і перемішайте, поки не отримаєте потрібну консистенцію (липку основу для корпуса). Додайте псиліум та вимісіть суміш руками. За потреби додайте води. Додайте пластівці швидкого приготування і перемішайте – у вас повинна вийти густа консистенція, яка добре розмазується. Додайте решту води за потреби. Коли суміш для корпуса буде потрібної густоти, почніть викладати її на дно форми і розподіліть трохи по боках чізкейку.
Збийте разом кисломолочний сир, йогурт і ксиліт, а потім додайте желатиновий загущувач згідно з інструкцією на упаковці. Вилийте суміш в форму і трохи перемістіть її по горизонталі, щоб крем вирівнявся. Одразу після цього прикрасьте. Зробіть точки Zero сиропом навколо коржа, а потім проведіть зубочисткою через центр кожної точки (так, ніби ви хочете розділити її навпіл), створюючи міні-сердечка.
Поставте торт в холодильник щонайменше на 2 години, в ідеалі – на ніч. Перед подачею на стіл, перш ніж відкривати форму, акуратно зніміть скоринку з боків лезом/шпателем. Торт не тільки не містить глютену, але й особливо багатий на протеїн, що ідеально підходить для спекотних літніх днів. Ви можете прикрасити його свіжими фруктами або м’ятою.
Сподіваємося, вам сподобаються ці 5 швидких, простих, але особливо смачних рецептів, і ви додасте їх до своїх улюблених десертів. А які рецепти з кисломолочним сиром готуєте ви? Напишіть нам свою відповідь в коментарях, і якщо вам сподобалася стаття, підтримайте її, поділившись нею.
Додати коментар