Якщо вам цікаво, що ще смачненького можна приготувати із яблук з вашого саду, ми маємо для вас нову підказку. Цього разу мова піде про осінню класику – яблучний штрудель. Сьогодні ми вирішили збагатити цей смаколик протеїном у вигляді збагаченого білком кваркового тіста, яке ідеально поєднується із начинкою: поєднанням яблук, горіхів та кориці. Ну, скажіть мені, чи може цей десерт бути більш досконалим для осені?
Інгредієнти для тіста:
- 200 г борошна із спельти + трохи додатково для посипання дошки борошном
- 250 г м’якого кисломолочного сиру 0% жирності
- 30 г ксиліту
- 20 мл кокосової олії
- 1 мірна ложка ванільного протеїнового порошку
- 1 яйце
Інгредієнти для начинки:
- 500 г яблук
- 30 г горіховий мікс
- 30 г ксиліту
- 1 ч.л. кориці
- сік ½ лимона
Інгредієнти для завершального штриха:
- 1 яйце
- 10 г цукрової пудри
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
В мисці змішайте сухі інгредієнти для тіста, тобто борошно, протеїновий порошок та ксиліт. Потім додайте інші інгредієнти – сир, кокосову олію та яйце. Руками замісіть тверде та нелипке тісто і поставте його на деякий час в холодильник, щоб воно відпочило.
Тим часом готуємо начинку. Яблука очистити від шкірки та серцевини і натерти на крупній тертці. Потім додайте лимонний сік та мелені горіхи. Якщо ви віддаєте перевагу більшим шматкам, можете просто подрібнити або нарізати горіхи дрібно. Насамкінець додайте до суміші ксиліт та корицю і переконайтеся, що все добре перемішано.
Потім притрушуємо дошку або іншу чисту поверхню борошном та розкачуємо тісто, що залишилося із холодильника, в прямокутник. Яблучною начинкою рівномірно покриваємо тісто. Залиште приблизно 2 см із кожного боку без начинки, щоб його можна було легко загорнути і начинка не витікала назовні.
Загорніть тісто та змастіть збитим яйцем. Поставте в розігріту до 180 °C духовку і випікайте до золотистої скоринки приблизно 25 хвилин. Перед тим, як нарізати, обов’язково дайте йому повністю охолонути. При подачі на стіл посипте його цукровою пудрою – і він готовий до вживання.
Харчова цінність | 1 штука (всього 15 штук) |
---|---|
Енергетична цінність | 126 ккал |
Протеїни | 6 г |
Углеводы | 15 г |
Жири | 4 г |
Клітковина | 3 г |
Цей яблучний штрудель із горіхами та смачним тістом із сиру – ідеальний осінній перекус, який потішить ваші смакові рецептори та захопить гостей.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар