Фітнес-рецепт: Соковита запечена курка з картоплею та овочами

Фітнес-рецепт: Соковита запечена курка з картоплею та овочами

Краса в простоті, і цей рецепт – яскравий тому доказ. Щоб приготувати смачну страву, не обов’язково годинами стояти біля плити і збирати десятки брудних тарілок. Просто покладіть все на деко і дозвольте духовці зробити всю роботу. Коли вона готова, вам залишиться лише вирішити: чи розділити курку на кілька обідів у коробках, чи насолоджуватися нею разом з усією сім’єю.

Інгредієнти:

  • 1 ціла курка (наша була вагою 1,3 кг)
  • 1 кг картоплі
  • 350 г моркви
  • 200 г червоної цибулі
  • 150 г петрушки
  • 150 мл води
  • 10 гілочок свіжого чебрецю
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. солі
  • 1.5 ч. л. меленої солодкої паприки
  • чорний мелений перець
Соковита запечена курка з картоплею та овочами-- Інгредієнти

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Почистіть картоплю та цибулю і наріжте їх скибочками. Моркву та петрушку помийте, почистіть та поріжте невеликими шматочками. Змішайте овочі та картоплю з 2 столовими ложками оливкової олії, 1 чайною ложкою солодкої паприки, невеликою кількістю чорного меленого перцю, 1 чайною ложкою солі та 4 стеблами чебрецю. Потім перекладіть все на деко. Змастіть курку рештою оливкової олії з усіх боків, посипте чорним перцем, сіллю і половиною чайної ложки солодкої паприки. Покладіть всередину курки гілочки чебрецю, що залишилися, і перев’яжіть ніжки кухонною ниткою, щоб курка рівномірно приготувалася. Покладіть її на картоплю та овочі і залийте водою.

Соковита запечена курка з картоплею та овочами-- Приготування

Накрийте деко алюмінієвою фольгою і запікайте протягом години при температурі 200 °C. Під час запікання щонайменше 2 рази перевірте, чи не випарувалася вода, і, якщо потрібно, додайте ще трохи, щоб курка не пригоріла. Кожного разу, коли ви перевіряєте, бажано поливати курку соком, що виділився. Потім, щоб переконатися, що вона вийшла золотисто-коричневою, зніміть фольгу та увімкніть функцію гриль у вашій духовці і запікайте ще 20 хвилин. Потім дістаньте все, і страва готова до подачі на стіл. При подачі на стіл не забудьте полити м’ясо соком з дека, який додасть страві потрібного смаку.

Соковита запечена курка з картоплею та овочами
Поживна цінність1 порція (загалом 6 порцій)
Енергетична цінність648 ккал
Протеїни45 г
Вуглеводи42 г
Жири32 г
Клітковина6 г

Цей рецепт неодмінно оцінять усі, хто любить простоту як у смаку, так і в приготуванні. Готову страву можна зберігати в харчових контейнерах протягом кількох днів або насолоджуватися нею з близькими.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, використовуючи #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *