Якщо ви любите торти, в яких поєднуються пишний бісквіт, освіжаючий крем та хрусткі горішки, то ви будете в захваті від цих ласощів. Справжній смак та аромат фісташок присутній у кожному шарі. До того ж, готувати його дуже просто, а результат – візуально привабливий. Це ідеальний торт на день народження або просто чудове задоволення, коли вам захочеться чогось солодкого.
Інгредієнти для тіста:
- 50 г борошна з спельти вищого ґатунку
- 50 г ксиліту
- 40 г очищених фісташок
- 3 яйця
- 2 ч.л. розпушувача
- 1 ст.л. води
Інгредієнти для крему:
- 200 г вершкового сиру (наприклад, Філадельфія)
- 100 г нежирного кисломолочного сиру
- 50 г фісташкової пасти
- Ванільні ароматичні краплі за смаком
Інгредієнти для прикраси:
- 40 г очищених фісташок
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Візьміть яйця, дві миски і відокремте жовтки від білків. Спочатку збийте білки до утворення стійких піків. До жовтків додайте ксиліт і воду, а потім збивайте до утворення легкої піни. В окремій мисці змішайте просіяне борошно з фісташками та розпушувачем, а потім акуратно додайте до яєчно-жовткової суміші. Нарешті, повільно додайте збиті білки. Візьміть форму для торта (ми використовували форму діаметром 20 см) і застеліть її папером для випічки. Рівномірно розподіліть на ньому приготоване тісто. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 °C приблизно 25 хвилин. Перевірте готовність тіста зубочисткою, і якщо тісто не прилипає до неї, корж готовий, і його можна виймати з духовки.
Готовому бісквіту дати охолонути, а тим часом приготувати крем. Збиваємо разом вершковий сир, кисломолочний сир, фісташкову пасту та смакові краплі. Поставте крем в холодильник, поки не охолоне бісквітний корж.
Тепер ми наближаємося до фіналу. Рівномірно розподіляємо весь крем по поверхні охолодженого коржа і ставимо в холодильник на ніч.
Перед подачею на стіл рівномірно посипати по краях подрібненими фісташками.
Харчова цінність | 1 шматок (всього 10 шматків) |
---|---|
Енергетична цінність | 180 ккал |
Білки | 8 г |
Вуглеводи | 9 г |
Жири | 12 г |
Клітковина | 2 г |
Цей торт просто божественний на смак. А враховуючи його чудову поживну цінність, ви можете насолоджуватися ним регулярно.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар