Шукаєте рецепти ніжних десертів, які виглядають приголомшливо, а смакують ще краще? Тоді вам неодмінно потрібно спробувати ці профітролі. Поєднання м’якого та повітряного тіста з ідеально збитими вершками буквально тане в роті. Ми гарантуємо, що ви не зупинитеся на одному шматочку. Можливо, варто приготувати подвійну порцію цих профітролей одразу.
Інгредієнти для тіста:
- 100 мл води
- 70 г звичайного борошна
- 50 г вершкового масла
- 2 яйця
- щіпка солі
Інгредієнти для крему:
- 400 г м’якого знежиреного кисломолочного сиру
- 80 г білого шоколаду
- 30 г ванільного протеїнового порошку
Інгредієнти для завершального штриха:
- 20 г чорного шоколаду
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
В невеликій каструлі доведіть до кипіння воду із дрібкою солі та вершковим маслом. Додайте борошно та добре перемішайте, поки тісто не стане однорідним і не почне відставати від стінок каструлі. Перекладіть тісто в міксер та вимішуйте його гаком для тіста, доки воно не охолоне. В меншій мисці збиваємо яйця та поступово додаємо їх до охолодженого тіста, не вимикаючи міксер. Тісто повинно вийти пружним і не надто липким.
Візьміть кондитерський мішок із декоративним наконечником, наповніть його тістом та на деку, застеленому пергаментним папером, сформуйте невеликі купки тіста круговими рухами із достатньою відстанню між ними.
Підготовлені профітролі поставити в духовку, розігріту до 200 °C (392 °F), і випікати 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
Тим часом розтоплюємо білий шоколад та поступово вмішуємо його в кисломолочний сир. Потім додайте протеїновий порошок та ретельно збийте крем. Наповніть кремом кондитерський мішок та наповніть ним охолоджені профітролі (зробіть отвір в профітролі за допомогою кондитерської насадки та відсадіть крем). Перед подачею залиште їх в холодильнику щонайменше на 6 годин. Перед подачею розтопіть шоколад та полийте ним окремі шматочки.
Харчова цінність | 1 штука (всього 25 штук) |
---|---|
Енергетична цінність | 72 ккал |
Протеїни | 4 г |
Вуглеводи | 5 г |
Жири | 4 г |
Цей десерт – поєднання повітряного тіста та ніжного крему, що буквально тане в роті. Чи зможете ви втриматися, щоб не з’їсти більше одного шматочка?
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, використовуючи хештег #gymbeamua.
Додати коментар