Ці маленькі булочки, приготовані на молоці та посипані смачним маком, – класичні ласощі, якими ви можете побалувати себе будь-коли, особливо на Різдво. Їхній чудовий смак буквально тане на язиці, і вони просто закохують у себе з першого укусу. У приготуванні ми використали тісто з домашнього сиру. Це також дає кожній порції більше протеїну. Булочки з маком – чудовий десерт, але ніщо не завадить вам з’їсти їх як солодкий сніданок вранці.
Інгредієнти для булочок:
- 200 г м’якого нежирного домашнього сиру
- 100 г борошна спельти вищого гатунку
- 100 г цільнозернового борошна спельти
- 1 яйце
- 1 чайна ложка розпушувача
- аерозольна ріпакова олія
Інгредієнти для подачі на стіл:
- 300-400 мл знежиреного молока
- 50 г меленого маку
- 1 столова ложка меду
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
У мисці змішайте просіяне борошно з розпушувачем. Додайте яйце та сир і замісіть круте, трохи липке тісто. Сформуйте 3-4 тонкі калачі та розріжте на невеликі шматочки приблизно однакового розміру. Сформуйте з них кульки і викласти на деко, застелене папером для випічки.
Важливо залишати достатню відстань між булочками, оскільки під час випікання вони піднімуться. Коли вони будуть готові на деку, збризніть їх рапсовою олією. Потім поставте їх у розігріту до 180 °C духовку і випікайте близько 20 хвилин.
Випечені та охолоджені булочки варіть в киплячому молоці до м’якості (близько 4 хвилин). Вийміть з молока, посипте меленим маком та медом і подавайте до столу.
Наша порада: за бажанням можна додати горіхи, горіхову пасту або полити зверху розтопленим вершковим маслом.
Поживна цінність | 1 порція (загалом 3 порції) |
---|---|
Енергетична цінність | 423 ккал |
Протеїни | 24 г |
Вуглеводи | 53 г |
Жири | 11 г |
Клітковина | 8 г |
Ці м’які булочки з тіста з домашнього сиру підкорять вас з першого шматочка своїм чудовим смаком та збалансованим поживним складом з високим вмістом протеїну. Смачного!
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар