Фітнес-рецепт: Пікантні сирні булочки з сиром пармезан

Фітнес-рецепт: Пікантні сирні булочки з сиром пармезан

Якщо вам хочеться чогось солоного, то у нас є чудова альтернатива класичним чипсам. Спробуйте рецепт пишних сирних булочок з сиром пармезан і відчуйте, як їхнє ніжне тісто тане на язиці. Це ідеальний варіант швидкого перекусу, а також чудовий варіант для подорожей або ранкового снеку в школі та на роботі. Спробуймо!

Інгредієнти:

  • 250 г цільнозернового борошна зі спельти
  • 130 мл молока
  • 100 г м’якого нежирного сиру
  • 30 г сиру пармезан
  • 30 мл ріпакової олії
  • 1 яйце
  • ½ пачки сухих дріжджів (4 г)
  • 1 ч.л. тростинного цукру
  • 1 ч.л. гімалайської солі
  • 1 ч.л. чебрецю (свіжого/сухого)
  • кунжут для посипання зверху

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Насамперед приготуйте закваску – змішайте цукор з дріжджами в теплому (не гарячому) молоці і залиште приблизно на 5 хвилин. Тим часом у великій мисці змішайте борошно з сіллю, чебрецем та тертим пармезаном. Потім влийте в миску закваску, олію, додайте сир і замісіть однорідне і радше не липке тісто. Накрийте тісто чистою тканиною і поставте підніматися в тепле місце приблизно на 1 годину. Коли тісто підніметься, розкачайте його на присипаній борошном дошці так, щоб воно було приблизно 1,5 см завтовшки. Почніть вирізати з тіста окремі коржі та викладіть їх на деко, застелене папером для випічки. Дайте їм ще трохи піднятися на деку принаймні ще 15 хвилин. На завершення змастіть їх яєчним розчином, посипте кунжутом і кількома зернами солі. Випікайте булочки при температурі 180 °C до золотистої скоринки, тобто приблизно 10-15 хвилин, залежно від розміру. Булочки можна подавати до столу одразу після випікання. Насолоджуйтеся кожним шматочком!

Фітнес-рецепт: Пікантні сирні булочки з сиром пармезан
Харчова цінність1 булочка (всього 35 булочок)
Калорії 44
Протеїни2 г
Вуглеводи6 г
Жири2 г

Віримо, що незабаром ви спробуєте сирні булочки, і вам сподобається їхній ніжний смак. Але не тримайте ці ласощі лише для себе, а поділіться ними з рідними та друзями.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *