Шукаєте простий, але дуже цікавий рецепт торта? Ви потрапили в потрібне місце. За основу взято смачне пісочне тісто, яке чудово поєднується з домашнім сиром. Щоб зробити торт ще менш буденним, ми додали до тіста та крему мак. Це надає йому додаткового відтінку, а також цікавого дизайну при розрізанні. Після розрізання, він виглядає так, ніби його зробив професіонал. Найскладніше у приготуванні цього торта – дочекатися наступного дня, поки він охолоне і застигне.
Інгредієнти для тіста:
- 180 г борошна з спельти вищого ґатунку
- 70 г масла
- 30 г ксиліту
- 4 ст. л. холодної води
- 1 ч л макового насіння
- аерозольна кокосова олія (можна замінити маслом Гхі або будь-якою іншою олією)
Інгредієнти для начинки:
- 750 г знежиреного домашнього сиру
- 100 г ксиліту
- 60 г меленого макового насіння
- 3 яйця
- цедра 1 лимона
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо тісто. У мисці змішуємо борошно з маком та ксилітом. Потім беремо розм’якшене вершкове масло, ріжемо його шматочками і додаємо до сухих інгредієнтів у мисці. Потім додаємо холодну воду і руками формуємо щільне і не липке тісто. Розкачуємо його в круглий пласт і вистеляємо ним форму для торта (ми використовували форму діаметром 28 см), змащену кулінарною аерозольною олією. Відрізаємо шматочки тіста, що накладаються один на одного, і притискаємо їх до бортів або місць, де тіста бракує або воно тонке. Обережно викладаємо тісто у форму так, щоб воно рівномірно розподілилося по всій поверхні. Щоб тісто не скручувалося, можна зробити в ньому кілька отворів виделкою.
Після цього можна приступати до приготування крему. Збиваємо знежирений домашній сир з яйцями, ксилітом і дрібно натертою лимонною цедрою. Розділяємо крем на дві половини, кожну половину в окрему миску. Одну залишаємо, а в іншу додаємо мак. Виливаємо крем на тісто, чергуючи обидва креми, поки обидва не закінчаться. Якщо Ви хочете отримати гарні правильні форми, то нанесіть креми за допомогою кондитерського мішка. Але Ви також можете просто вилити їх у форму. Тоді кожна порція матиме оригінальну неправильну структуру, яка виглядає чудово.
Ставимо пиріг у розігріту до 180 °C духовку і випікаємо приблизно 30-35 хвилин, доки краї не стануть золотистими. Після виймання з духовки, крем не буде повністю застиглий в середині і може злегка тремтіти, коли Ви будете рухати форму з боку в бік. Тому необхідно дати йому охолонути перед подачею, в ідеалі – протягом ночі. Він гарно застигне і створить свіжий, ніжний десерт, яким Ви зможете насолоджуватися на сніданок.
Поживна цінність | 1 порція (загалом 12 порцій) |
---|---|
Енергетична цінність | 208 ккал |
Протеїни | 12 г |
Вуглеводи | 16 г |
Жири | 10 г |
Клітковина | 3 г |
Отже, чи зможете ви дочекатись наступного дня, щоб з’їсти торт, або ж почнете гризти його ще до того, як він застигне?
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, використовуючи #gymbeamua.
Додати коментар