У сьогоднішньому рецепті ми покажемо вам ідеально збалансовану страву з азійськими нотками. В основі – локшина соба, яка прекрасно поєднується з овочами та тофу. Поєднання солодкого та солоного соусу, який надає страві родзинки, – це все, що потрібно для досягнення досконалості. І, звичайно, це не було б азіатською стравою без коріандру та кунжуту. Тож давайте перейдемо до справи.
Інгредієнти для маринаду тофу:
- 20 мл соєвого соусу
- 20 мл кленового сиропу
- ½ ч.л. соусу чилі
Інгредієнти для інших складових:
- 250 г локшини соба
- 240 г тофу БІО
- 3 зубчика часнику
- 2 морквини середнього розміру
- 1 броколі
- 1 ст. л. оливкової олії
- шматочок імбиру, довжиною приблизно 5 см
Інгредієнти для прикраси:
- 50 мл соєвого соусу
- 30 мл кленового сиропу
- 15 мл лаймового соку
- 15 г насіння кунжуту
- свіжий коріандр
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Спочатку візьміть тофу, витягніть його з упаковки, викладіть на паперові рушники і злегка відіжміть, щоб видалити зайву воду. Потім наріжте на невеликі кубики. Підготуйте миску, в якій будете змішувати інгредієнти для маринаду – соєвий соус, кленовий сироп та соус чилі. Ретельно все перемішайте та замаринуйте тофу в цій суміші щонайменше на 30 хвилин. Потім обсмажуємо тофу до золотистого кольору на сковороді з ½ ст.л. оливкової олії. Обсмажений тофу відкладіть в бік.
Відваріть локшину соба в каструлі з киплячою водою. Тим часом розігрійте сковороду, додайте ½ ст.л. олії та злегка обсмажте подрібнені імбир і часник. Через деякий час додайте очищену моркву, нарізану тонкими скибочками, та броколі, нарізану дрібними суцвіттями. Обсмажте їх до м’якості. Якщо Ви віддаєте перевагу більш м’якій консистенції, то можете попередньо відварити броколі та моркву у воді протягом декількох хвилин перед пасеруванням. Насамкінець додайте до обсмажених овочів маринований тофу та відціджену локшину соба.
Все перемішайте і дати трохи покипіти, щоб смаки поєдналися. Тим часом, приготуйте соус для подачі. Просто змішайте соєвий соус, кленовий сироп і сік лайма. Полийте цим соусом страву на тарілці, посипте кунжутом і, звісно, обов’язково, свіжою коріандровою зеленню.
Наша порада: якщо вам потрібен хрусткий елемент у страві, то ви можете додати подрібнений і обсмажений арахіс або будь-який інший вид горіхів наприкінці.
Поживна цінність | 1 порція (всього 3 порції) |
---|---|
Енергетична цінність | 572 ккал |
Протеїни | 25 г |
Вуглеводи | 92 г |
Жири | 10 г |
Клітковина | 7 г |
Локшина Соба – ще один чудовий вид макаронних виробів, який може урізноманітнити ваш раціон. Вона чудово поєднується з овочами, рослинними альтернативами м’ясу, а також з тваринними джерелами протеїну.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, використовуючи #gymbeamua.
Додати коментар