Фітнес-рецепт: Сирні кльоцки із гарбузовим соусом

Фітнес-рецепт: Сирні кльоцки із гарбузовим соусом

Хоча сьогоднішній рецепт може бути трохи складнішим на перший погляд, боятися його точно не варто. Навіть менш досвідчені кулінари зможуть розібратися в ньому, якщо постараються. Основа всієї страви – гарбузове пюре, яке допоможе створити вершковий та ніжний соус. Його чудово доповнять кльоцки із творожного сиру, пармезану та трохи свіжої шавлії. Ви в захваті?

Інгредієнти для кльоцок:

Інгредієнти для соусу:

  • 200 г гарбузового пюре (якщо у вас його немає, приготуйте згідно із першим кроком рецепта)
  • 100 мл напівзнежиреного молока
  • 50 г сиру пармезан
  • 3 зубчика часника
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • жменю свіжої шавлії
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Інгредієнти для прикраси:

  • 5 г сиру пармезан
  • шавлія свіжа за смаком
Кваркові кльоцки із гарбузовим соусом - Інгредієнти

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Якщо у вас немає готового гарбузового пюре, приготуйте його самостійно. Якщо є, можете пропустити цей крок та продовжити далі. Візьміть гарбуз сорту Хоккайдо, помийте та розріжте його на дві половинки. Залиште шкірку на гарбузі, її поки що не потрібно чистити або обрізати. Виймаємо насіння із обох половинок. Підготуйте форму для випічки, застелену папером для випічки, та викладіть на неї гарбуз шкіркою догори. Ставимо форму із гарбузом в духовку, розігріту до 180 °C, та запікаємо, доки гарбуз не стане м’яким. Це займає приблизно 30-45 хвилин (залежно від розміру гарбуза). Після випікання очистіть гарбуз від шкірки та перетворіть м’якоть на дрібне пюре. Якщо воно здається занадто водянистим, варіть його на плиті, поки не отримаєте більш густу консистенцію.

Наступний крок – приготування кльоцок. Змішуємо борошно із сіллю, додаємо сир, яйця та замішуємо однорідне тісто, злегка липке. На присипаній борошном поверхні розкачайте тісто в тонкий рулет та наріжте його на невеликі шматочки (близько 1 см завширшки). Намагайтеся робити їх приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно пропеклися. Потім візьміть виделку, переверніть її догори дном та притисніть кожен присипаний борошном шматочок тіста до зубців виделки, надаючи йому форму кльоцок.

Кварцові кльоцки із гарбузовим соусом - спосіб приготування

Наступний крок – варити кльоцки в киплячій підсоленій воді, доки вони не спливуть на поверхню. Так ви дізнаєтеся, що вони готові.

На оливковій олії обсмажити дрібно нарізаний часник, додати гарбузове пюре, молоко та готувати все разом. Потім посипаємо сиром пармезан, дрібно нарізаним шавлією, сіллю та чорним перцем за смаком. Коли пармезан розплавиться, всипте в соус готові кльоцки, за потреби відрегулюйте консистенцію молоком. Готову страву викладіть на тарілку, посипте ще трохи пармезаном та подрібненим шавлією – і все готово.

Кваркові кльоцки із гарбузовим соусом

Харчова цінність

1 порція (всього 2 порції)

Енергетична цінність539 ккал
Протеїни29 г
Вуглеводи65 г
Жири17 г
Клітковина5 г

М’які кльоцки, вершковий соус та поєднання гарбуза та пармезану. Так можна коротко охарактеризувати цю смакоту, яка не тільки добре насичує, але й задовольняє ваші смакові рецептори. Хто б міг встояти?

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *