Сьогоднішній смачний рецепт перенесе вас до сонячної Італії. Цього разу ми приготували смачну фокаччу з дріжджового тіста. Готувати її дуже просто. Ви закохаєтесь у цю випічку зі шматочками оливок та помідорів чері. Розмарин забезпечить дивовижний аромат. А далі вже вам вирішувати, чи подавати цей італійський хліб лише з оливковою олією, чи насолоджуватися ним з салатом або супом.
Інгредієнти:
- 260 г борошна зі спельти вищого ґатунку
- 220 мл теплої води
- 100 г помідорів черрі
- 50 г оливок
- 1 ст.л. (20 мл) оливкової олії
- 2-3 гілочки свіжого розмарину (або можна використовувати сушений розмарин)
- 5 г дрібнозернистої солі
- 1 ч.л. тростинного цукру
- ½ пачки сухих дріжджів (4 г)
- ½ ч.л. крупної зернистої солі
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Підготуйте велику миску і змішайте в ній борошно, дрібну сіль, сухі дріжджі, цукор і дрібно нарізану гілочку розмарину. Додайте теплу воду і замісіть липке тісто. Закінчивши, викладіть його в миску і змастіть однією столовою ложкою оливкової олії. Накрийте миску з тістом тканиною і залиште його підніматися в теплому місці.
Приблизно через півтори години тісто збільшиться в об’ємі вдвічі. Можна продовжувати процес. Дістаньте його з миски і викладіть на деко (ми використовували розмір 36 х 27 см), застелене папером для випічки. Потім змастіть його другою ложкою оливкової олії і розподіліть пальцями по всьому листу. Знову відставте його в сторону і дайте йому піднятися на 30 хвилин. Потім акуратно втисніть у фокаччу розрізані на половинки оливки та шматочки помідорів черрі. В кінці посипте фокаччу крупною сіллю та рештою листя розмарину.
Випікати в розігрітій до 200 °C духовці близько 25 хвилин (до золотистого кольору). Дати трохи охолонути, потім нарізати і подавати до столу.
Наша порада: Фокачча фантастично смакує з супами, салатами або з оливковою олією.
Харчова цінність | 1 штука (всього 12 штук) |
---|---|
Калорії | 97 |
Протеїни | 3,2 г |
Вуглеводи | 15,3 г |
Жири | 2,6 г |
Ця смачна фокачча перенесе вас до сонячної Італії завдяки своєму смаку та аромату. Спробуйте, і ви побачите, що закохаєтесь у поєднання оливок, помідорів чері, ароматного розмарину та тіста.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах і тегом #gymbeamua.
Додати коментар