Фітнес-рецепт: Фалафель із солодкої картоплі з йогуртовою заправкою

Фітнес-рецепт: Фалафель із солодкої картоплі з йогуртовою заправкою

Шукаєте поради щодо пісних страв? Тоді ми точно влучимо в точку з нашим фалафелем із солодкої картоплі. Основа складається з картоплі з нутом, який доповнюється часником та іншими спеціями. Оскільки ми не смажили фалафель, а запікали його в духовці, вам не варто турбуватися про високу жирність, тим більше, що ми доповнили його йогуртовою заправкою. Додайте салат – і ця яскрава страва готова до подачі на стіл.

Інгредієнти для фалафелю:

  • 150 г солодкої картоплі (приблизно 1 штука)
  • 150 г нуту RTE
  • 40 г панірувальних сухарів (для панірування)
  • 20 г овесу
  • 1 невелика цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чайна ложка кмину
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1 чайна ложка оливкової олії
  • невеликий пучок свіжого коріандру (за бажанням)
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Інгредієнти для соусу:

  • 140 г грецького йогурту (5% жирності)
  • 1 роздавлений зубчик часнику
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Картоплю почистити, нарізати кубиками і відварити в підсоленій гарячій воді до готовності.

Фалафель з солодкої картоплі з йогуртовою заправкою - спосіб приготування

Дайте батату охолонути, покладіть його в блендер, додайте промитий нут RTE, зубчик часнику, подрібнену цибулю та 1 ч.л. оливкової олії.

Змішайте все разом у грубу суміш. Потім перекладіть суміш у миску. Додайте дрібку солі та всі спеції, тобто кмин, паприку, чорний перець і коріандр. Нарешті, додайте овес, який загустить суміш. Ще раз ретельно все перемішайте, а потім сформуйте кульки, які злегка обваляйте в панірувальних сухарях. Викладіть їх на деко, збризнуте олією або застелене папером для випічки, і поставте в духовку, розігріту до 190 °C. Випікайте до золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин.

Тим часом починаємо готувати соус. У миску кладемо йогурт, роздавлений зубчик часнику, сіль і чорний перець за смаком та ретельно все перемішуємо.

Готовий фалафель подавайте з соусом, можна також додати мікс салатів.

Харчова цінність

Для повного рецепту

Енергетична цінність784 ккал
Протеїни35 г
Вуглеводи116 г
Жири16 г
Клітковина18 г

Фалафель з йогуртовою заправкою – ідеальна вечеря, щоб насититися і водночас отримати задоволення.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *