Зміст
Смузі – це чудовий перекус у дорозі або швидкий сніданок, коли ви поспішаєте і хочете зарядити організм енергією. Проте смаки у всіх різні. Тому сьогодні ми підготували три поживні рецепти. Завдяки цьому кожен отримає те, що йому потрібно. Віддаєте перевагу фруктовим комбінаціям, або ж вершково-шоколадний смузі – ваш беззаперечний фаворит?
Смузі з яблуком і буряком
Інгредієнти:
- 250 мл вівсяного молока (або ви можете використовувати коров’яче молоко, але смузі вже не буде веганським)
- 100 г яблука (приблизно 1 штука)
- 100 г буряка (приблизно 1 невеликий шматок)
- 25 г рисового протеїну
- 10 г свіжого імбиру
- 10 г вівса для прикраси смузі (за бажанням)
- 1 ст.л. насіння чіа
Спосіб приготування:
Почистіть буряк та імбир і наріжте їх невеликими шматочками. Яблуко чистити не потрібно, просто наріжте його на менші шматочки і очистіть від насіння. Покладіть все це в блендер, влийте молоко і додайте насіння чіа з рисовим протеїном. Збиваємо до однорідної маси. Потім переливаємо в склянку, посипаємо вівсяними пластівцями і подаємо до столу. Якщо ви використовуєте рослинне молоко, смузі буде веганським.
Харчова цінність | 1 порція з вівсяним молоком |
---|---|
Енергетична цінність | 411 ккал |
Протеїни | 26 г |
Вуглеводи | 49 г |
Жири | 9 г |
Клітковина | 15 г |
Якщо ви використовуєте коров’яче молоко замість вівсяного, значення дещо зміняться.
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Шпинатовий смузі з фруктами
Інгредієнти:
- 200 мл води
- 120 г мороженого манго
- 120 г банана (приблизно 1 штука)
- 30 г молодого шпинату
- 25 г ванільного протеїну
- 10 г конопляного насіння для прикраси смузі (за бажанням)
- 1 ст.л. тертого кокосу
Спосіб приготування:
Покладіть усі інгредієнти, окрім насіння конопель, у блендер і змішайте до однорідної маси. Закінчивши, перелийте смузі в склянку, посипте насінням конопель і подавайте до столу.
Харчова цінність | 1 порція |
---|---|
Енергетична цінність | 419 ккал |
Протеїни | 26 г |
Вуглеводи | 47 г |
Жири | 13 г |
Клітковина | 5 г |
Вершково-шоколадний смузі
Інгредієнти:
- 200 мл мигдалевого молока (можна також використовувати коров’яче молоко)
- 120 г банана (приблизно 1 штука)
- 100 г запеченої очищеної солодкої картоплі
- 25 г шоколадного протеїну
- 10 г фініків (або фінікової пасти)
- 10 г мигдалевої пасти
- 5 г стружки какао для прикраси смузі (за бажанням)
- 1 ст.л. какао
Спосіб приготування:
Змішайте всі інгредієнти, окрім стружкових какао-бобів, у потужному блендері до необхідної консистенції. Потім перелийте у склянку, посипте какао-стружками та подавайте до столу.
Харчова цінність | 1 порція з мигдальним молоком |
---|---|
Енергетична цінність | 516 ккал |
Протеїни | 28 г |
Вуглеводи | 62 г |
Жири | 14 г |
Клітковина | 15 г |
Якщо ви використовуєте коров’яче молоко замість вівсяного, значення дещо зміняться.
Тож який смузі ви спробуєте першим – шоколадний чи фруктовий? Ми гарантуємо, що він вам сподобається в будь-якому випадку, задовольнить тягу до солодкого і забезпечить організм необхідною енергією та достатньою кількістю протеїнів.
Не соромтеся ділитися своїми роботами з нами в соціальних мережах і тегом #gymbeamua.
Додати коментар