Найкращі рецепти корисних протеїнових млинців

Найкращі рецепти корисних протеїнових млинців

Саме час побалувати себе протеїновими млинцями як якісним сніданком з хорошою дозою протеїну. Підтримайте свої фітнес-цілі та потіште свої смакові рецептори цією епічною колекцією протеїнових десертів. Вам більше не потрібно шукати рішення для здорового сніданку. Ми знайшли його, і воно складається з трьох слів: корисні протеїнові млинці.

Гаразд, ми знаємо, про що ти думаєш. Корисні млинці? Ці два слова не поєднуються. На щастя, часи змінилися. Пройшли ті часи, коли млинці, як правило, містили багато вуглеводів. Тепер ми пропонуємо вам млинці, повні протеїну, які не тільки наситять вас, смакуватимуть як вишуканий десерт, але й порадують вашу м’язову масу. Спробуйте будь-який з цих 20 рецептів, ви не пошкодуєте.

1. Прості протеїнові млинці

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки вівсяних пластівців
  • 1/4 склянки кисломолочного сиру
  • 1/2 мірної ложки протеїнового порошку
  • 1/2 склянки яєчних білків

Спосіб приготування:

Всі інгредієнти змішайте разом, щоб утворилося тісто, яке вилийте на заздалегідь підготовлену розігріту сковорідку. Перевертайте тісто тільки тоді, коли його краї почнуть набувати золотистого відтінку. Готові млинці можна подавати, прикрасивши мигдалем та ложкою арахісової пасти.

Прості протеїнові млинці

2. Млинці з двох інгредієнтів

Інгредієнти:

  • 1 ціле яйце
  • 2 яєчних білка
  • 1 невеликий стиглий банан

Спосіб приготування:

1. Розім’яти банан, додати ціле яйце і перемішати, поки інгредієнти не з’єднаються.

2. Розігріти змащену олією сковорідку на середньому вогні та вилити підготовлене тісто в формі котлеток приблизно 5 см.

3. Переверніть млинець на інший бік через 25 секунд або коли краї підрум’яняться.

Млинці з двох інгредієнтів

3. Чорничні млинці

Інгредієнти:

  • 1 мірна ложка протеїну True Whey
  • 3 яєчні білки
  • 1/2 склянки вівсяного борошна
  • 1/2 банана
  • 1/2 склянки чорниці
  • 2 чайні ложки розпушувача

Спосіб приготування:

1. За допомогою блендера або кухонного комбайна подрібнити неварені вівсяні пластівці на дрібне борошно.

2. Додати яйця, банан, протеїновий порошок, розпушувач та ретельно перемішати, щоб утворилося тісто.

3. Додати чорницю в миску з тістом і знову перемішати.

4. На сковороду, розігріту на середньому вогні, додати приблизно 2 столові ложки підготовленого тіста.

5. Щоб млинці швидше пропеклися, можна накрити сковороду кришкою. Випікаємо першу сторону 45-60 секунд. Потім перевертаємо млинець на другу сторону та випікаємо приблизно 30-45 секунд.

Чорничні млинці

4. Протеїнові млинці з мигдальною пастою

Інгредієнти:

  • 1 мірна ложка протеїну (наприклад True Whey, зі смаком ванілі або печива та вершків)
  • 3 яєчні білки
  • 1/4 склянки води
  • 1 ст.л. мигдальної пасти
  • трохи підсолоджувача
  • 2 столові ложки кленового сиропу без цукру

Спосіб приготування:

1. Змішайте всі інгредієнти в мисці та додайте трохи води, якщо тісто буде густим.

2. Випікаємо з підготовленого тіста млинці на середньому вогні.

3. Намазати млинці ложкою мигдалевого масла, посипати підсолоджувачем і полити кленовим сиропом.

4. Якщо ваші смакові рецептори цього вимагають, можете прикрасити млинці ягодами полуниці або шматочками банана.

Протеїнові млинці з мигдальним маслом

5. Млинці з високим вмістом протеїну

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки вівсяних пластівців
  • 1/4 склянки улюбленого протеїну
  • 1/2 склянки яєчних білків
  • 1/8 склянки ванільного протеїну (або казеїну) в порошку
  • 1/4 склянки кокосової стружки
  • 1/4 склянки кокосового молока
  • 1/2 чайної ложки солі

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти, щоб утворилося тісто.

2. Щоб тісто не пересмажилося, змастіть внутрішню частину сковороди кокосовою олією.

3. Розігріваємо сковороду на сильному вогні, виливаємо в неї тісто і зменшуємо вогонь до середнього або нижче.

4. Якщо на поверхні млинця почали з’являтися бульбашки, переверніть його на інший бік. Якщо бульбашки з’являються і з іншого боку, млинець готовий до вживання.

Млинці з високим вмістом протеїну

6. Бананові млинці

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки несолодкої кокосової стружки
  • 1/4 склянки лляного борошна
  • 1/2 мірної ложки протеїну
  • 6 цілих яєць
  • 2 яєчних білка
  • 1 столова ложка кокосової олії
  • 1 банан
  • кориця (для прикраси)
  • кленовий сироп (для прикраси)

Спосіб приготування:

1. Розігріти сковороду до 300°C .

2. В мисці змішуємо яйця, кокосову стружку, половину розім’ятого банана та кілька крапель рідкої стевії.

3. Розтопити кокосову олію в мікрохвильовій печі та перемішати з іншими інгредієнтами.

4. Додати лляне борошно та протеїн і вимішати тісто до кремоподібної консистенції. Потім додаємо корицю за смаком.

5. Виливаємо тісто на сковороду і випікаємо з обох боків.

6. Коли млинці будуть готові, прикрашаємо їх шматочками банана, що залишився, і поливаємо кленовим сиропом. Смакота!

Бананові млинці

7. Протеїнові млинці з чорницею

Інгредієнти:

  • 3/4 мірної ложки протеїну (наприклад, зі смаком полуниці)
  • 1/4 склянки чорниці
  • 1/3 склянки вівсяних пластівців
  • 1 столова ложка несолодкого мигдалевого молока
  • 4 яєчних білка

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти в мисці.

2. Перед тим, як поставити сковороду на повільний вогонь, змастити її олією, щоб тісто не пригоріло.

3. На розігріту сковороду виливаємо підготовлене тісто і випікаємо, поки на поверхні не з’являться невеликі бульбашки. Потім перевернути.

4. Якщо млинець підрум’янився з усіх боків, можна подавати до столу.

Протеїнові млинці з чорницею

8. Чорничні млинці з яблучним пюре

Інгредієнти:

  • 6 яєчних білків
  • 1/2 склянки вівсяних пластівців
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/2 склянки несолодкого мигдалевого молока
  • щіпка солі
  • 2 чайні ложки стевії
  • 1/4 склянки чорниці
  • 1/2 склянки несолодкого яблучного пюре
  • щіпка кориці

Спосіб приготування:

1. Змішати яєчні білки, вівсяні пластівці, розпушувач, мигдальне молоко, сіль, стевію і збиваємо на середньо-високій швидкості близько 30 секунд.

2. Сковороду змастити олією, розігріти на вогні, викласти тісто та половину чорниць.

3. Прикрасити поверхню спечених млинців яблучним пюре та рештою чорниць.

Чорничні млинці з яблучним пюре

9. Шоколадні млинці з арахісовою пастою

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти в мисці до утворення густого тіста.

2. Виливаємо тісто на розігріту та змащену олією сковорідку і випікаємо млинці звичайним способом.

3. Зверху млинці поливаємо арахісовим маслом або кленовим сиропом.

Шоколадні млинці з арахісовим маслом

10. Гарбузові млинці з корицею

Інгредієнти:

  • 1 мірна ложка протеїну
  • 1/3 склянки вівсяних пластівців
  • 1/4 склянки гарбуза (можна використовувати несолодкий консервований гарбуз)
  • 1/2 склянки яєчних білків
  • 1/2 столової ложки кориці

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти в мисці та замісити тісто.

2. Розігріти змащену олією сковороду на середньому вогні.

3. Виливаємо тісто на сковороду і випікаємо, поки на поверхні не з’являться маленькі бульбашки. Напіввипечений млинець перевертаємо на інший бік. Якщо млинець золотисто-коричневий з обох боків, він готовий до подачі.

4. Млинці можна змастити кленовим сиропом або прикрасити улюбленими фруктами, шматочками банана чи мигдальним маслом.

Гарбузові млинці з корицею

11. Ванільні млинці

Інгредієнти:

  • 2 мірні ложки ванільного протеїну
  • 1/4 склянки несолодкого кокосового молока
  • 1 столова ложка кориці
  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 1 столова ложка розпушувача
  • 2 яєчних білка

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти в мисці, щоб утворилося тісто.

2. Розігріти змащену олією сковороду на середньому вогні.

3. Виливаємо приготований кляр на сковороду і смажимо його з обох боків. Чи повністю приготувався кляр, можна дізнатися за допомогою зубочистки.

4. Готові млинці прикрашаємо на свій смак.

Ванільні млинці

12. Лимонні та чорничні млинці

Інгредієнти:

  • 1/3 склянки вівсяних висівок
  • 1/2 склянки чорниці
  • 5 яєчних білків
  • 1/2 столової ложки харчової соди
  • 1 ст.л. лимона
  • 2 столові ложки тертої цедри лимона
  • сироп без цукру
  • грецький йогурт

Спосіб приготування:

1. Змішайте всі інгредієнти в мисці та збийте їх до однорідного тіста.

2. Випікати тісто на змащеній сковороді на середньому вогні, поки на поверхні не з’являться бульбашки. Потім перевертаємо і випікаємо, поки млинець не стане золотисто-коричневим.

3. Готові млинці прикрашаємо сиропом та грецьким йогуртом.

Лимонні та чорничні млинці

13. Млинці на кефірі

Інгредієнти:

  • 1 склянка звичайного борошна
  • 1 склянка вівсяного борошна
  • 1 з половиною чайні ложки харчової соди
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 2 склянки кефіру
  • 1/2 склянки нежирного молока
  • 1 столова ложка ванільного екстракту
  • 1 ціле яйце
  • 2 яєчних білка
  • 3 столові ложки арахісової пасти
  • 1 склянка свіжої полуниці

Спосіб приготування:

1. У першій мисці змішати звичайне та вівсяне борошно, соду та сіль. В іншій мисці збийте кефір, молоко, ванільний екстракт та яйця. Все добре перемішайте. Додайте сухі інгредієнти в миску з вологою сумішшю і перемішайте, поки не утвориться тісто.

2. Розігріти змащену сковороду на середньому вогні. Викласти тісто і випікати 1-2 хвилини з кожного боку.

3. Коли всі млинці спечуться, розігріваємо арахісове масло в мікрохвильовій печі до розм’якшення (20-30 секунд). На завершення змастіть млинці розтопленим вершковим маслом і прикрасьте полуницею. Смакота!

Млинці на кефірі

14. Молочний пиріг для сніданку

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки вівсяних пластівців
  • 1/2 столової ложки шоколадного протеїну
  • 1/2 склянки збитих яєчних білків
  • 1 стевія
  • 2 столові ложки несолодкого мигдального молока

Спосіб приготування:

1. Змішуємо всі інгредієнти в мисці.

2. Суміш розігріти в мікрохвильовій печі протягом 1-2 хвилин, поки всі рідкі інгредієнти не вберуться в пластівці.

3. Подавайте пиріг, прикрасивши горіхами, мигдальним маслом або кленовим сиропом. Орієнтуйтеся на свій смак.

Молочний пиріг для сніданку

15. Млинці з вівсяного борошна

Інгредієнти:

  • 1 склянка сирого вівса
  • 1 мірна ложка протеїнового порошку
  • 3 яєчні білки
  • 1/4 склянки води
  • 1 з половиною столові ложки кориці
  • трохи підсолоджувача
  • 1 з половиною столові ложки розпушувача

Спосіб приготування:

1. Змішайте всі інгредієнти в мисці. Збиваємо отриману суміш блендером протягом 30 секунд.

2. В тісто можна додати будь-які заморожені або свіжі фрукти за смаком.

3. Виливаємо отримане тісто на розігріту сковорідку і випікаємо, як звичайні млинці, до золотистої скоринки. Подавайте з чим завгодно, чого забажає ваше серце!

Млинці з вівсяного борошна

16. Гарбузові млинці трохи по-іншому

Інгредієнти:

  • 1 з половиною склянки вівсяного борошна
  • 2 столові ложки натурального підсолоджувача
  • 1 столова ложка розпушувача
  • 1/2 столової ложки солі
  • 1 столова ложка кориці
  • 1/4 столової ложки духмяного перцю
  • 1/4 столової ложки мускатного горіха
  • 4 яєчних білка
  • 1/2 склянки сирого гарбуза
  • 1,5 склянки молочного напою без цукру

Спосіб приготування:

1. Розігріти змащену олією сковороду на середньому вогні.

2. Змішати в мисці вівсяне борошно, підсолоджувач, розпушувач, сіль, корицю, духмяний перець та мускатний горіх.

3. Змішати збиті білки та гарбуз з молочним напоєм.

4. Додати вологі інгредієнти в миску з сухими інгредієнтами та ретельно перемішати.

5. Виливаємо підготовлене тісто на сковороду і з кожного боку випікаємо приблизно по 3-5 хвилин.

Гарбузові млинці трохи по-іншому

17. Гарбузові протеїнові млинці

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки консервованого гарбуза
  • 1/4 склянки збитих яєчних білків
  • 1/2 мірної ложки протеїну True Whey (ми рекомендуємо смак Cookies&Cream)
  • 1 столова ложка розпушувача
  • 1/2 столової ложки гарбузових спецій
  • натуральний підсолоджувач (за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Змішати консервований гарбуз, яєчні білки та протеїн. Для кращої консистенції можна скористатися міксером.

2. Додаємо до суміші розпушувач.

3. Після додавання гарбузової спеції ще раз вимішуємо тісто… Якщо ваші смакові рецептори цього вимагають, додаємо натуральний підсолоджувач, наприклад, стевію або мед.

4. Обережно додаємо щонайменше 1/4 склянки води. Переконайтеся, що тісто для млинців достатньо густе.

5. На підготовленій сковороді, розігрітій на середньому вогні, випікаємо тісто з одного боку близько 3 хвилин.

6. Напівспечене тісто перевертаємо, зменшуємо вогонь і випікаємо з іншого боку.

7. Готові млинці можна подавати з усім, чого забажає ваше серце.

Гарбузові протеїнові млинці

18. Оксамитові червоні млинці

Інгредієнти:

  • 1/3 склянки безглютенового борошна
  • 1/4 склянки яєчних білків
  • 1/2 столової ложки розпушувача
  • 1 мірна ложка протеїну
  • 1/2 склянки бурякового соку

Спосіб приготування:

1. Змащену олією сковороду розігріваємо на середньому вогні.

2. Змішати всі інгредієнти до утворення однорідного тіста, потім вилити на сковороду.

3. Випікати тісто, поки не почнуть утворюватися маленькі бульбашки. Перевертаємо напіввипечений млинець і випікаємо, поки тісто не стане золотистим.

4. Готові млинці можна подавати з пастою кеш’ю або збитими вершками з сиропом агави.

Оксамитові червоні млинці

19. Ванільно-карамельні млинці

Інгредієнти:

  • 2 яєчних білка
  • 1 склянка мигдального молока
  • 2/3 склянки меленого вівса (або меленої вівсянки)
  • 1 щіпка солі
  • 1 з половиною столові ложки кокосової олії
  • 2 мірні ложки протеїну True Whey зі смаком ванілі

Спосіб приготування:

1. В блендері збити яєчні білки, мигдальне молоко, овес, протеїновий порошок, сіль та кокосову олію до однорідної маси. Щільно накрити миску з тістом і поставити в холодильник на годину.

2. Вилити 1/4 склянки тіста на змащену маслом сковороду, розігріту на середньому вогні, і випікати до золотистої скоринки, приблизно 2-5 хвилин.

3. Млинці можна начинити маслом кеш’ю, шматочками банана, скрутити в рулетики і ви отримаєте вишуканий делікатес в світі.

Ванільно-карамельні млинці

20. Гарбузові млинці з пророщеною гречкою

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки гарбуза
  • 1/3 склянки борошна з пророщеної гречки
  • 1/3 склянки несолодкого мигдального молока
  • 1/2 столової ложки протеїну
  • 1 столова ложка ваніліну
  • 1 з половиною столові ложки розпушувача
  • щіпка солі
  • 2 столові ложки кокосового цукру або натурального цукру (стевії)
  • 1/2 столової ложки кориці
  • 1/2 столової ложки гарбузових спецій

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти до утворення тіста. Для кращого смаку можна додати чорницю, шоколадні крихти, подрібнені волоські горіхи, консервований гарбуз або банани.

2. Випікати тісто на сковороді, змащеній невеликою кількістю кокосової олії.

3. Готові млинці можна подавати з кленовим сиропом, кокосовим або мигдальною пастою. Смакота!

Гарбузові млинці з пророщеною гречкою

Бонус: Протеїнова суміш для млинців

Якщо ви належите до тих, в кого не так багато часу, ви можете спробувати Protein Pancake Mixготову суміш для млинців, насичену протеїном, яку ви просто змішуєте з водою або нежирним молоком в шейкері і маєте готове тісто. Вистачить лише хвилини, щоб підсмажити з кожної сторони.

Протеїнова суміш для млинців

А ви спробуєте якийсь із цих рецептів? Поділіться з нами в коментарях своїми рецептами смачних протеїнових млинців, які ви вже звикли готувати. Якщо вам сподобалася стаття, підтримайте її, поділившись нею.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *