Фітнес-рецепт: Запечені овочі-фрі з сирним соусом

Фітнес-рецепт: Запечені овочі-фрі з сирним соусом

Хто не любить смажені картопляні чіпси, хрусткі ззовні та м’які й пухкі всередині. Шкода тільки, що вони містять багато жиру та калорій через процес обсмажування. Однак для тих, хто хотів би регулярно включати картоплю фрі у свій раціон, у нас є альтернатива у вигляді запечених овочів фрі. Вони мають нижчу енергетичну цінність, більший вміст клітковини та чудовий смак. Внаслідок цього, вони гідні постійного місця в будь-якому здоровому раціоні.

Інгредієнти для овочів-фрі:

Інгредієнти для соусу:

  • 150 г знежиреного домашнього кисломолочного сиру
  • 2 зубчика часнику
  • чорний перець за смаком
Запечені овочі-фрі з сирним соусом - інгредієнти

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Селеру, моркву та батат почистити та нарізати соломкою, що нагадує картоплю фрі. Батат має бути трохи тоншим, щоб він приготувався одночасно з морквою та селерою.

Запечені овочі-фрі з сирним соусом - нарізати шматочками

Викладіть овочі на деко з папером. Збризніть їх олією, посипте сіллю та чебрецем. Ви також можете додати будь-які інші спеції, які вам подобаються. Перемішайте все разом і рівномірно викладіть на деко.

Запечені овочі-фрі з сирним соусом - приправи

Поставте в розігріту до 180 °C духовку приблизно на 30 хвилин і випікайте до м’якості. Тим часом, приготуйте соус. Змішайте домашній кисломолочний сир з роздавленим часником і додайте чорний перець за смаком. Викладіть в невелику миску та подайте до запечених овочів фрі.

Поживна цінність1 порція з соусом (всього 4 порції)
Енергетична цінність198 ккал
Протеїни9 г
Вуглеводи31 г
Жири2 г
Клітковина10 г
Запечені овочі-фрі з сирним соусом

Запечені овочі-фрі – чудова альтернатива смаженій картоплі фрі. Вони чудово підійдуть як гарнір до м’яса або як закуска під час перегляду улюбленого фільму.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *