Хто не любить смажені картопляні чіпси, хрусткі ззовні та м’які й пухкі всередині. Шкода тільки, що вони містять багато жиру та калорій через процес обсмажування. Однак для тих, хто хотів би регулярно включати картоплю фрі у свій раціон, у нас є альтернатива у вигляді запечених овочів фрі. Вони мають нижчу енергетичну цінність, більший вміст клітковини та чудовий смак. Внаслідок цього, вони гідні постійного місця в будь-якому здоровому раціоні.
Інгредієнти для овочів-фрі:
- 500 г селери
- 400 г моркви
- 300 г батату
- чебрець за смаком
- сіль за смаком
- аерозольна олія
Інгредієнти для соусу:
- 150 г знежиреного домашнього кисломолочного сиру
- 2 зубчика часнику
- чорний перець за смаком
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Селеру, моркву та батат почистити та нарізати соломкою, що нагадує картоплю фрі. Батат має бути трохи тоншим, щоб він приготувався одночасно з морквою та селерою.
Викладіть овочі на деко з папером. Збризніть їх олією, посипте сіллю та чебрецем. Ви також можете додати будь-які інші спеції, які вам подобаються. Перемішайте все разом і рівномірно викладіть на деко.
Поставте в розігріту до 180 °C духовку приблизно на 30 хвилин і випікайте до м’якості. Тим часом, приготуйте соус. Змішайте домашній кисломолочний сир з роздавленим часником і додайте чорний перець за смаком. Викладіть в невелику миску та подайте до запечених овочів фрі.
Поживна цінність | 1 порція з соусом (всього 4 порції) |
---|---|
Енергетична цінність | 198 ккал |
Протеїни | 9 г |
Вуглеводи | 31 г |
Жири | 2 г |
Клітковина | 10 г |
Запечені овочі-фрі – чудова альтернатива смаженій картоплі фрі. Вони чудово підійдуть як гарнір до м’яса або як закуска під час перегляду улюбленого фільму.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар