Вершково-шоколадний мус буквально тане у роті. Хочете спробувати? Якщо так, то давайте приготуємо його за сьогоднішнім рецептом. Інгредієнтів знадобиться небагато, а результат перевершить ваші очікування. На смак ви навіть не здогадаєтесь, що основа десерту складається з солодкої картоплі (батату). Вона додає солодкого смаку та містить багато клітковини. Крім того, вона створює ідеально кремову консистенцію. Цей десерт гарантовано сподобається всім любителям шоколаду.
Інгредієнти:
- 1 батат (приблизно 430 г)
- 100 г чорного шоколаду
- 1 мірна ложка (30 г) шоколадного протеїну
- Шоколадний сироп ZERO за смаком (ми використовували приблизно 1 ст.л.)
- Якщо консистенція здається твердою, можна додати води, молока, вершків або кокосового молока
Інгредієнти для прикраси:
- горіхи
- фрукти
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Спершу почніть готувати солодку картоплю. Почистіть, наріжте невеликими шматочками та відваріть у воді до м’якості. Після цього процідіть воду і покладіть солодку картоплю в блендер. Перемішуйте, доки вона не набуде однорідної консистенції.
Далі готуємо водяну баню. Візьміть більшу каструлю, налийте в неї гарячу воду і поставте на плиту. Потім поставте в неї порожню каструлю, додайте розламаний на дрібні шматочки чорний шоколад і дайте йому розтанути. Коли він стане рідкої консистенції, додайте його до солодкої картоплі та перемішайте віночком. Для зручності можна скористатися блендером. Насамкінець додайте шоколадний сироп ZERO та протеїн і знову перемішайте.
Якщо консистенція здається занадто густою, можна додати трохи води, молока, вершків або кокосового молока. У вас повинен вийти м’який крем з пишною текстурою.
Нарешті, приготуйте 4 склянки і наповніть їх кремом. Щоб зробити десерт приємним для очей, ви можете прикрасити його горіхами, фруктами або будь-чим, що вам до вподоби.
Харчова цінність | 1 порція без прикраси (всього 4 порції) |
---|---|
Калорії | 261 |
Протеїни | 10 г |
Вуглеводи | 27 г |
Жири | 11 г |
Клітковина | 7 г |
Ви шоколадоман? Тоді цей рецепт ідеальний для вас. А для ще більшого какао-задоволення можна прикрасити весь десерт кількома квадратиками шоколаду.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах і тегом #gymbeamua.
Додати коментар