Вам набридло їсти сир сам по собі після тренування? Спробуйте приготувати ці прості шматочки. Ви легко складете свіжий десерт, який чудово смакуватиме з кавою, як перекус або сніданок. Хіба хтось може встояти перед поєднанням солодкого сиру та шоколаду?
Інгредієнти для тіста:
- 40 г ксиліту
- 35 г цільнозернового спельтового борошна
- 10 г какао
- 3 ст л води
- 2 яйця
- 1 ч л розпушувача
Для крему вам знадобляться такі інгредієнти:
- 500 г м’якого легкого кисломолочного сиру
- 50 g ксиліту
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Інгредієнти для глазурі:
- 100 г чорного шоколаду
- 50 мл 10%-их кулінарних вершків
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Спершу почнемо готувати тісто. Беремо яйця і відокремлюємо жовтки від білків. До жовтків додаємо ксиліт, трохи води (приблизно 3 ст.л.) і збиваємо їх у густу піну. У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти – просіяне борошно, какао та розпушувач, і вмішуємо їх у жовткову суміш. Потім беремо миску з білками (можна додати дрібку солі) і збиваємо їх до м’яких піків. Потім обережно додаємо їх до жовткової суміші. Далі підготуємо меншу форму (ми використовували 20 х 20 см), застелимо її папером для випічки і виливаємо тісто. Ставимо в духовку, розігріту до 180 °C (356 °F), і випікаємо приблизно 15 хвилин. Перевірити, чи пропеклося тісто, можна за допомогою дерев’яної зубочистки. Вона повинна виходити з тіста сухою.
Даємо йому охолонути, а тим часом починаємо готувати крем. У миску кладемо м’який сир, ксиліт та ванільний екстракт і добре перемішуємо. Коли тісто охолоне, викладаємо зверху крем. Підготовлену таким чином основу ставимо в холодильник, щоб крем трохи застиг, і починаємо готувати глазур. Для цього достатньо розтопити шоколад і вершки в мікрохвильовій печі або на водяній бані та ретельно перемішати. Потім рівномірно розподілимо глазур на коржі, вкриті кремом, і все. Перед тим, як розрізати десерт, його потрібно залишити в холодильнику хоча б на кілька годин, щоб топінг застиг. Тому докладіть до цього всю свою силу волі і спробуйте встояти перед бажанням спробувати його раніше. Це потребує багато самоконтролю, але результат того вартий.
Наша порада: якщо ви хочете, щоб десерт був ще більш яскравим, то можете додати до сиру подрібнені сублімовані фрукти. Чудово смакуватиме з малиною, полуницею чи бананом. А ті, хто бажає отримати ще більший вміст протеїну, можуть додати до сиру улюблений ванільний протеїновий порошок.
Поживна цінність | 1 скибочка (загалом 9 шматочків) |
---|---|
Енергетична цінність | 151 калорія |
Протеїни | 10 г |
Вуглеводи | 11 г |
Жири | 7 г |
Клітковина | 2 г |
Шоколад і сир – чудове поєднання, яке ніколи не старіє. Ці ласощі чудово підійдуть як сніданок, перекус або десерт до післяобідньої кави.
Не соромтеся і діліться своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначаючи їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар