Якщо вам набрид один і той самий старий шматок курки або індички, приготовлений тисячею різних способів, чому б не спробувати приготувати з нього фарш? М’ясний рулет – це класика, популярна в усьому світі. Ми вирішили приготувати його з менш жирного м’яса та приправити спеціями і часником. Подавати його з картоплею, хлібом чи овочами – вирішувати вам.
Інгредієнти для м’ясного рулету:
- 800 г перемеленого філе індички
- 40 г панірувальних сухарів
- 4 зубчики часнику
- 2 яйця
- 1 цибулина
- 1 і ½ ч.л. солі
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 ст. ложка сушеного майорану
- 1 ч.л. меленого кумина
- ¼ ч.л. меленого перцю
- жменю петрушки
Інгредієнти для сервірування:
- картопля
- зелена квасоля
- петрушка
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
На обробній дошці дрібно нарізаємо очищену цибулю, часник (або можна вичавити) та петрушку. Потім покладіть все це в миску разом з м’ясом індички і перемішайте. Потім додаємо кмин, майоран, сіль, перець, яйця та панірувальні сухарі і знову ретельно перемішуємо. Вся суміш повинна бути компактною. Якщо вона занадто рідка і не піддається формуванню, додайте ще трохи панірувальних сухарів. Руками сформуйте з м’ясної суміші дві овальні булочки та покладіть їх в форму для запікання із невеликою кількістю води на дні.
Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці близько 25 хвилин. Потім змащуємо зверху олією, перемикаємо духовку на режим гриль і випікаємо ще 20 хвилин до золотистої скоринки. Готовий м’ясний рулет подавайте із відвареною картоплею, квасолею та петрушкою.
Наша порада: цю м’ясну суміш можна використовувати і для інших рецептів. Якщо сформувати з неї менші котлетки, можна приготувати, наприклад, бургери з індички на грилі.
Харчова цінність | 1 порція без гарніру (всього 5 порцій) |
---|---|
Енергетична цінність | 257 ккал |
Протеїни | 36 г |
Вуглеводи | 8 г |
Жири | 9 г |
М’ясний рулет не обов’язково має бути тільки зі свинини або яловичини. Цей варіант з індички не менш смачний, але містить менше жиру та калорій. Це робить його ідеальним здоровим обідом, який смакує навіть в холодному вигляді.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар