Салат не повинен бути нудним. І як тільки ви спробуєте цю смакоту з буряка, яблук та інших смачних інгредієнтів, ви неодмінно з цим погодитесь. Щоб зробити його ще смачнішим, ми додали хрусткий елемент у вигляді горішків пекан. А щоб зв’язати все це воєдино, не обійтися без чудової заправки. Вона ідеально підійде, наприклад, як гарнір до м’яса або його рослинних альтернатив.
Інгредієнти для салату
- 200 г почищеного вареного буряка
- 2 невеликих яблука
- 60 г горіхів пекан
- 50 г салатного міксу (суміш маш-салату, руколи і т.д.)
- невеликий пучок м’яти
Інгредіенти для заправки:
- 15 мл оливкової олії
- 2 ст л кленового сиропу
- 1 ст л бальзамічного оцту (за бажанням)
- сіль за смаком
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Почніть з приготування заправки. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти – оливкову олію, кленовий сироп і бальзамічний оцет. Якщо ви не хочете використовувати оцет, то нічого страшного. Потім наріжте яблука дрібними кубиками, а буряк – невеликими скибочками. Потім додайте салатну суміш, дрібно нарізану м’яту (залиште трохи для останнього штриха) і, нарешті, горіхи пекан. Якщо ви віддаєте перевагу дрібним горіхам, то можете подрібнити їх заздалегідь, а якщо хочете, щоб салат був більш хрустким, то можете трохи підсмажити їх на сковорідці. Змішайте все разом, полийте заправкою, посоліть за смаком і ще раз ретельно перемішайте. На завершення, додайте кілька листочків м’яти в якості прикраси, і салат готовий до подачі.
Поживна цінність | Для цілого салату |
---|---|
Енергетична цінність | 835 ккал |
Протеїни | 10 г |
Вуглеводи | 62 г |
Жири | 57 г |
Клітковина | 17 г |
Цей салат чудово доповнить будь-яку страву та збагатить її додатковими поживними речовинами. Поєднання солодкого та солоного не залишить байдужим жодного поціновувача салатів.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар