Мабуть, немає більш типових різдвяних солодощів, ніж імбирні пряники. Втім, це ласощі, які більше пасують як десерт до кави. Але ми вирішили змінити цю думку. Тому ми створили смачне морозиво, яке за смаком нагадує імбирний пряник, але також містить заварний крем та соковиті яблука. Ці різдвяні ласощі подарують вам зимовий настрій і на 100% задовольнять навіть найвибагливіший смак.
Для тіста нам знадобиться:
- 100 г борошна дрібного помелу + 20 г для панірування
- 30 г ксиліту
- 20 г грецьких або волоських горіхів
- 20 г ванільного протеїну
- 20 г меду
- 1 яйце + 1 яйце для змащування
- 1 ч.л. пряникової спеції
- ¾ чайної ложки харчової соди
Для крему нам знадобиться:
- 250 г нежирного кисломолочний сир
- 20 г меду
- 15 г ванільного протеїну
Для яблучного шару нам знадобиться:
- 20 г ксиліту
- 2 середніх яблука
- 2 ст.л. води
- 1 ч.л. кориці
- сік ½ лимона
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Приготування:
Горіхи дрібно подрібніть у блендері або на м’ясорубці та змішайте з борошном, ксилітом, протеїном, содою та пряниками. Потім додайте яйця та мед і замісіть однорідне, нелипке тісто. Якщо воно прилипає, додайте ще трохи борошна. Залиште тісто на деякий час у холодильнику, а потім розкачайте його на присипаній борошном дошці до товщини приблизно 3 мм. Виріжте кілька пряників для прикраси (ідеально підійдуть менші форми), а решту тіста залиште розкачаним, не вирізаючи. Обережно перекладіть пряники та решту розкачаного тіста на деко, застелене папером для випічки, змастіть збитим яйцем і випікайте при температурі 170 °C приблизно 8-10 хвилин.
Тим часом готуємо крем. У мисці збиваємо кисломолочний сир з медом і ванільним протеїном до однорідної консистенції. Потім приступаємо до приготування яблучного шару. Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину та наріжте їх невеликими кубиками. У каструлі тушкуйте їх на повільному вогні до готовності разом з ксилітом, водою, лимонним соком і корицею. Помішуйте, щоб яблука не пригоріли. І ми підходимо до фіналу. Випечені та остиглі пряники розламайте на менші шматочки, з яких вам знадобиться зробити 3 чашки. Покладіть частину з них на дно склянок, а зверху викладіть заварний крем та остиглі яблука.
Повторюйте цей процес, поки не закінчаться інгредієнти. Дайте пряниковим стаканчикам охолонути в холодильнику, а потім подавайте до столу. Звісно, не забудьте прикрасити їх підготовленими вирізаними пряниками перед подачею.
Поживна цінність | 1 чашка (всього 3 чашки) |
---|---|
Енергетична цінність | 519 ккал |
БІлки | 30 г |
Вуглеводи | 70 г |
Жири | 11 г |
Волокна | 10 г |
Пряники – це різдвяний атрибут. А в поєднанні з соковитими яблуками та заварним кремом вони створюють ідеальні ласощі, які неодмінно подарують вам різдвяний настрій.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua
Додати коментар