Фітнес-рецепт: Королівська шарлотка  з ванільним пудингом та лісовими фруктами

Фітнес-рецепт: Королівська шарлотка з ванільним пудингом та лісовими фруктами

Шарлотка – це рецепт, який приверне вашу увагу з кількох причин. Якщо ви намагаєтесь схуднути, вам неодмінно сподобається, що цей десерт містить менше калорій. Крім того, він багатий на білок, який чудово насичує. Але ще більше він підкорить вас своїм чудовим смаком. Поєднання солодкого крему з пухким рулетом, змащеним злегка кислуватим джемом, викликатиме райські відчуття. Вишенькою на торті є зовнішній вигляд цього десерту. На перший погляд, він виглядає як з елітної пекарні, але його так легко приготувати. Тож давайте почнемо.

Інгредієнти для рулету:

Інгредієнти для крему:

  • 500 мл знежиреного молока
  • 250 г м’якого нежирного кисломолочного сиру
  • 80 г ксиліту
  • 2 упаковки ванільного пудингу (приблизно 80 г)
  • жменю ліофілізованої малини
Інгредієнти для шарлотки

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо тісто для рулету. Візьміть 4 яйця і відокремте жовтки від білків. У миску з білками додаємо дрібку солі та збиваємо їх до щільної піни. Потім у другій мисці збийте жовтки з тростинним цукром і ложкою теплої води. Збивайте до отримання густої світлої піни. Спочатку додайте до жовткової суміші просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Потім починаємо акуратно додавати білки. Викладаємо готове тісто на деко, застелене папером для випічки. Ставимо в розігріту до 180 °C духовку і випікаємо до золотистого кольору, приблизно 10-15 хвилин. Вийняти випечене тісто з духовки, зняти його з паперу для випікання та покласти гарячий лист на чисту вологу тканину. Змастіть його джемом і за допомогою рушника скрутіть рулетом.

Тепер приготуємо крем. Візьміть молоко, пудинг та ксиліт і ретельно перемішайте (можна шейкером або блендером). Потім виливаємо суміш у каструлю і варимо до отримання густого крему. У гарячий пудинг ложкою додайте кисломолочний сир. У вас вийде однорідний крем. Дайте йому охолонути ще кілька хвилин.

І ми майже закінчили. Візьміть глибоку миску і застеліть її харчовою плівкою. Тепер візьміть готовий рулет і наріжте його шматочками товщиною приблизно 1 см. Викладаємо скибочки в миску. Потім виливаємо на рулети приблизно половину частково охолодженого крему. Покриваємо жменею подрібненої ліофілізованої малини і додаємо решту крему.

Шарлотка з ванільним пудингом і лісовими фруктами

Розрівняйте верх крему лопаткою. Якщо останній шар крему стирчить з миски, обріжте його кінець ножем. Накриваємо миску харчовою плівкою і ставимо в холодильник для охолодження та застигання, в ідеалі – на ніч. Застиглу шарлотку розгорнути, перевернути на велику тарілку і зняти всі інші частини харчової плівки. Наріжте її, прикрасьте свіжою або ліофілізованою малиною і насолоджуйтеся цим смачним десертом.

Шарлотка з ванільним пудингом та лісовими фруктами -  результат

Харчова цінність

1 порція (всього 10 порцій)

Калорії 190
Протеїни9 г
Вуглеводи29,5 г
Жири4 г

Хочете побалувати себе або друзів смачним десертом, навіть під час схуднення, та ще й з вигляду як з розкішної кондитерської? Тоді спробуйте нашу королівську шарлотку

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах і тегом #gymbeamua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *