Фітнес-рецепт: Індонезійський курячий сатай з арахісовим соусом

Фітнес-рецепт: Індонезійський курячий сатай з арахісовим соусом

Сьогоднішній рецепт ідеально підійде для всіх любителів м’яса. Цього разу ми приготували для вас фірмову страву у вигляді індонезійського м’яса на шпажці, також відомого як сатай. Це мариноване м’ясо, нанизане на паличку і обсмажене. Це дозволяє зберегти його смак та соковитість. Потім ви занурюєте його в підготовлений соус і їсте. Ми обрали для сатаю арахісовий соус, який ідеально поєднується з куркою. Обов’язково спробуйте.

Інгредієнти для м’яса та маринаду:

  • 600 г курячих грудок
  • 100 мл кокосового молока
  • 15 г кокосового цукру
  • 15 г свіжого імбиру (дрібно натертого)
  • 3 зубчики часнику (вичавлені)
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. топленого масла для смаження м’яса
  • 2 ч.л. порошку каррі
  • 1 ч. л. куркуми

Інгредієнти для соусу:

Інгредієнти для подачі (за бажанням):

  • свіжий коріандр
  • сік лайма
  • рис
Інгредієнти для індонезійського курячого сатаю з арахісовим соусом

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Спочатку підготуємо курячі грудки. Промиваємо та нарізаємо великими шматками. Тепер настав час маринаду. Візьміть миску і змішайте кокосове молоко, кокосовий цукор, шматочок дрібно натертого імбиру, пропущений через прес часник, соєвий соус, куркуму і порошок каррі. Покладіть м’ясо в маринад, перемішайте і залиште в холодильнику принаймні на дві години, в ідеалі – на ніч.

Коли м’ясо промаринувалося, можна продовжувати приготування. Візьміть шпажки (вони можуть бути виготовлені з дерева, нержавіючої сталі або іншого безпечного матеріалу) і обережно проколіть курку. Залишайте невеликі проміжки між окремими шматочками, щоб м’ясо добре просмажилося. Потім швидко обсмажуємо м’ясо на шпажках у розпеченому топленому маслі.

Далі вам залишиться лише приготувати соус. Процедура дуже проста. Змішайте всі інгредієнти (арахісову пасту, кокосове молоко, кокосовий цукор, соєвий соус, шрірача та сік лайма), а потім розбавте водою за потреби. Ви можете використовувати міксер, щоб створити ніжну кремоподібну консистенцію. На завершення можна прикрасити тарілку лаймом, арахісом або коріандром.

Індонезійський курячий сатай з арахісовим соусом

Поживна цінність

1 порція без гарніру (всього 4 порції)

Калорії 432 ккал
Протеїни43 г
Вуглеводи11 г
Жири24 г

Ви можете подавати курячий сатай з рисом або будь-яким іншим гарніром. Однак, якщо ви любитель м’яса, він може вам навіть не знадобитися. Тож, приємного апетиту!

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах і тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *