Сьогоднішній рецепт ідеально підійде для всіх любителів м’яса. Цього разу ми приготували для вас фірмову страву у вигляді індонезійського м’яса на шпажці, також відомого як сатай. Це мариноване м’ясо, нанизане на паличку і обсмажене. Це дозволяє зберегти його смак та соковитість. Потім ви занурюєте його в підготовлений соус і їсте. Ми обрали для сатаю арахісовий соус, який ідеально поєднується з куркою. Обов’язково спробуйте.
Інгредієнти для м’яса та маринаду:
- 600 г курячих грудок
- 100 мл кокосового молока
- 15 г кокосового цукру
- 15 г свіжого імбиру (дрібно натертого)
- 3 зубчики часнику (вичавлені)
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. топленого масла для смаження м’яса
- 2 ч.л. порошку каррі
- 1 ч. л. куркуми
Інгредієнти для соусу:
- 100 г арахісової пасти
- 30 мл кокосового молока
- 20 г кокосового цукру
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1 ч.л. шрірача (соус чилі)
- сік 1/2 лайма
- вода відповідно до консистенції
Інгредієнти для подачі (за бажанням):
- свіжий коріандр
- сік лайма
- рис
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Спочатку підготуємо курячі грудки. Промиваємо та нарізаємо великими шматками. Тепер настав час маринаду. Візьміть миску і змішайте кокосове молоко, кокосовий цукор, шматочок дрібно натертого імбиру, пропущений через прес часник, соєвий соус, куркуму і порошок каррі. Покладіть м’ясо в маринад, перемішайте і залиште в холодильнику принаймні на дві години, в ідеалі – на ніч.
Коли м’ясо промаринувалося, можна продовжувати приготування. Візьміть шпажки (вони можуть бути виготовлені з дерева, нержавіючої сталі або іншого безпечного матеріалу) і обережно проколіть курку. Залишайте невеликі проміжки між окремими шматочками, щоб м’ясо добре просмажилося. Потім швидко обсмажуємо м’ясо на шпажках у розпеченому топленому маслі.
Далі вам залишиться лише приготувати соус. Процедура дуже проста. Змішайте всі інгредієнти (арахісову пасту, кокосове молоко, кокосовий цукор, соєвий соус, шрірача та сік лайма), а потім розбавте водою за потреби. Ви можете використовувати міксер, щоб створити ніжну кремоподібну консистенцію. На завершення можна прикрасити тарілку лаймом, арахісом або коріандром.
Поживна цінність | 1 порція без гарніру (всього 4 порції) |
---|---|
Калорії | 432 ккал |
Протеїни | 43 г |
Вуглеводи | 11 г |
Жири | 24 г |
Ви можете подавати курячий сатай з рисом або будь-яким іншим гарніром. Однак, якщо ви любитель м’яса, він може вам навіть не знадобитися. Тож, приємного апетиту!
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах і тегом #gymbeamua.
Додати коментар