Ви мрійливо дивитеся на пухкі булочки з корицею, які часто красуються на вітринах пекарень? Тоді давайте разом приготуємо цю смакоту вдома. Окрім корисних інгредієнтів, ви ще й заощадите трохи грошей. Основа – м’яке, заквашене тісто, яке приємно кусати. А поєднання топленого масла, цукру та кориці подбає про ідеальну начинку, яка чудово ароматизує всю вашу кухню. Ми описали рецепт точно крок за кроком, тож навіть новачкам не доведеться хвилюватися через закваску тіста. Ви побачите, що легко з ним впораєтеся. А смачний десерт чи перекус у вигляді булочок з корицею, безумовно, того вартий.
Інгредієнти:
- 250 г (1 склянка) борошна грубого помелу
- 60 г топленого масла
- 40 мл води
- 40 мл знежиреного молока
- 25 г кокосового цукру
- 12 г свіжих дріжджів
- 1 яйце
- щіпка солі
- збите яйце для змащування рулетів перед випіканням (за бажанням)
Інгредієнти для начинки:
- 40 г кокосового цукру
- близько 20 г топленого масла намазати на тісто (якщо ви хочете, щоб шар жиру був меншим, можна використовувати, наприклад, масляний спрей)
- 1 ч.л. кориці
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Спочатку приготуємо тісто. Візьміть велику миску і додайте борошно з дрібкою солі. Зробіть посередині ямку і додайте туди розкришені дріжджі. Посипаємо кокосовим цукром і заливаємо теплим знежиреним молоком. Дайте відпочити приблизно 15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати. Потім додайте до борошна яйце, воду та топлене масло і замісіть тісто. Ви також можете скористатися кухонним роботом з гаком для замішування тіста. Викладіть замішане тісто в середину миски, накрийте його тканиною і залиште в теплому місці приблизно на годину.
Потім перекладаємо заквашене тісто на робочу поверхню, розкачуємо його в прямокутну форму і змащуємо топленим маслом. У невеликій мисці змішуємо корицю з кокосовим цукром і рівномірно посипаємо сумішшю тісто.
Потім скрутіть його в рулет (скрутіть довгу сторону прямокутника) і наріжте цей рулет на скибочки товщиною приблизно 2 см. Викладіть окремі шматочки на деко, застелене папером для випічки, і випікайте в духовці, розігрітій до 180 °C. Випікати до золотистого кольору, що займає близько 20 хвилин. Після випікання дати трохи охолонути і подавати до столу.
Поживна цінність | 1 рулетик (всього 14 рулетиків) |
---|---|
Енергетична цінність | 144 ккал |
Протеїни | 4 г |
Вуглеводи | 15 г |
Жири | 7 г |
Клітковина | 2,5 г |
Булочки з корицею – чудовий десерт, наприклад, до післяобідньої кави. Якщо додати до них сир або з’їсти з протеїновим молочним коктейлем MoiMüv, ви отримаєте збалансований перекус, ідеальний навіть для схуднення.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах і тегом #gymbeamua.
Додати коментар