Майже всі чули про шоколадні тістечка. Як щодо того, щоб спробувати смачні блонді? Ми можемо гарантувати, що цей десерт сподобається всім, хто любить поєднання шоколаду, горіхів та солоної карамелі. Крім того, він готується дуже просто, тому його може зробити кожен.
Інгредієнти для тіста:
- 120 г борошна спельти вищого ґатунку
- 50 мл кокосового масла
- 50 г кокосового цукру
- 40 г мигдальної пасти
- 30 г подрібненого чорного шоколаду / шоколадної стружки
- 2 яйця
- 1/2 ч.л. розпушувача
Для приготування карамелі вам знадобляться:
- 100 г консервованого кокосового молока
- 30 г кокосового цукру
- 20 г мигдальної пасти
- щіпка солі
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Почнемо із приготування карамелі. Змішайте кокосове молоко, мигдальну пасту та кокосовий цукор в меншій каструлі. Доведіть суміш до кипіння і варіть на повільному вогні 5 хвилин. Насамкінець додайте дрібку солі та дайте карамелі охолонути в холодильнику, в ідеалі – протягом ночі. В холодному середовищі карамель стане густішою.
Далі можна приступати до приготування тіста. В мисці збиваємо яйця із розтопленим маслом та мигдальною пастою. Потім візьміть іншу миску, щоб ретельно змішати всі сухі інгредієнти – цукор, борошно спельти грубого помелу, розпушувач. Потім додаємо рідку суміш з першої миски і знову все ретельно перемішуємо. Коли утвориться однорідне тісто, можна нарешті додати шоколадну крихту або шматочки подрібненого чорного шоколаду. Викласти тісто на деко (ми використовували 20х20 см), застелене папером для випічки. Виливаємо половину карамелі довільними смужками по всій поверхні блонді. Потім беремо ложку та протилежним її кінцем проводимо по поверхні тіста із боку в бік у різних місцях так, щоб солона карамель ретельно змішалася із сирим тістом. Це створить ефект мармуру.
Випікаємо блонді 15 хвилин за температури 180 °C. Виймаємо, даємо їм охолонути, поливаємо карамеллю, що залишилася, злегка посипаємо крупною сіллю та подаємо до столу.
Харчова цінність | 1 штука (всього 9 штук) |
---|---|
Енергетична цінність | 224 ккал |
Протеїни | 5 г |
Вуглеводи | 18 г |
Жири | 14 г |
Клітковина | 3 г |
Тож, чи спробуєте ви наші солоні карамельні блонді, чи залишитесь на класичних брауні? Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар