Чатні, або яблучно-цибулевий чатні, – це делікатес, який чудово поєднується з м’ясом та його овочевими альтернативами, а також з іншими стравами. Він також ідеально смакує зі смаженими овочами або випічкою. У приготуванні немає нічого складного, а результат того вартий. Насправді, цей чатні підніме практично кожен обід чи вечерю на новий рівень.
Інградієнти:
- 600 г яблук
- 50 г еритриту
- 40 г родзинок
- 40 мл яблучного винного оцту
- 20 мл оливкової олії
- 3-4 см шматок свіжого імбиря
- 3 зубчика часнику
- 2 червоні цибулини середнього розміру
- сіль
- вода за потреби
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Беремо цибулю, чистимо та дрібно нарізаємо. Розігріваємо сковороду та підрум’янюємо цибулю на оливковій олії. Паралельно готуємо яблука. Чистимо, видаляємо серцевину та нарізаємо невеликими кубиками. Потім додаємо їх до цибулі, разом з тертим або дрібно нарізаним імбиром та роздавленим часником. Нагріваємо все разом на сковороді, періодично помішуючи, поки не виділиться яблучний сік. Потім додаємо еритрит, яблучний оцет і сіль за смаком.
Варимо на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Протягом цього часу періодично помішуємо і поступово додаємо воду за потреби. Рідина з суміші повинна бути приблизно консистенції сиропу, тому важливо не переборщити з водою. Через 20 хвилин варіння, додаємо родзинки і варимо ще 10 хвилин. Потім спробуємо суміш на смак, додаємо ще солі або яблучного оцту, якщо потрібно, і подаємо до столу. Зберігаємо нез’їдений чатні в холодильнику в закритому контейнері.
Наша порада: чатні ідеально підходить до м’яса. Він також чудово поєднується з овочевими замінниками, випічкою та будь-якими вегетаріанськими та веганськими стравами.
Поживна цінність | Для всієї страви |
---|---|
Енергетична цінність | 777 ккал |
Протеїни | 6 г |
Вуглеводи | 129 г |
Жири | 21 г |
Клітковина | 24 г |
Якщо ви хочете урізноманітнити свій обід або вечерю і додати до них новий смаковий вимір, то наш яблучно-цибулевий чатні – ідеальний вибір.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар