Смачний десерт не завжди повинен складатися з великої кількості щільного тіста. Іноді достатньо змішати лише кілька інгредієнтів і створити легкий смачний мус, який сподобається всім, навіть веганам. Ми використали солодку картоплю та кокосове молоко як основу для створення ідеальної консистенції. Поєднання какао, кленового сиропу та апельсинової цедри подбає про смак та колір. Ну що, спробуєте?
Інгредієнти:
- 300 г солодкої картоплі (приблизно 1 великий шматок)
- 60 г твердої частини кокосового молока
- 30 мл кленового сиропу
- 25 г какао
- цедра ½ органічного (БІО) апельсина
- 5 г подрібнених какао-бобів для прикраси
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
За день або хоча б за кілька годин до приготування цього десерту поставте банку кокосового молока в холодильник, щоб відокремити тверду частину від рідкої.
Підготуйте солодку картоплю. Вимийте її, висушіть і розріжте вздовж. Ставимо в розігріту до 200 °C духовку приблизно на 40 хвилин, до повного розм’якшення.
Після випікання дістаньте його і дайте повністю охолонути. Коли картопля охолоне, виймаємо ложкою м’якоть зсередини і кладемо її в блендер. Додайте тверду частину кокосового молока, какао, кленовий сироп і приблизно половину підготовленої апельсинової цедри. Збийте все разом, доки не отримаєте однорідний та пишний крем. Розділіть цю суміш у дві підготовлені креманки, в яких вона буде подаватися. Потім поставте її в холодильник, щоб вона охолола, принаймні, на годину. На завершення посипте рештою апельсинової цедри та подрібненими какао-бобами.
Харчова цінність | 1 порція (всього дві порції) |
---|---|
Енергетична цінність | 303 ккал |
Протеїни | 6 г |
Вуглеводи | 47 г |
Жири | 9 г |
Клітковина | 5 г |
Ми впевнені, що цей шоколадно-апельсиновий мус – чудовий десерт, який освіжить спекотні літні дні.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар