Фітнес-рецепт: Шоколадна бабка із дріжджового тіста

Фітнес-рецепт: Шоколадна бабка із дріжджового тіста

Коли ви купуєте випічку, чи завжди ви знаходите те, що шукали? Тоді вам варто спробувати спекти цю шоколадну бабку вдома. Дріжджове тісто готується трохи довше, але результат того вартий. І вам навіть не потрібно бути дуже вправним, щоб приготувати цю привабливу випічку. Окрім апетитного вигляду та пухкості, вона підкорить вас своєю солодкою начинкою, яка зачарує будь-якого любителя солодкого. Скуштуєте його на сніданок чи перекус?

Інгредієнти:

Шоколадна бабка із дріжджового тіста

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Почніть із приготування тіста. Підігрійте молоко, щоб воно було теплим. Додайте цукор, перемішайте, а потім додайте дріжджі. Накрийте ємність рушником та зачекайте близько 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Тим часом змішайте обидва види борошна із ксилітом та сіллю. Потім додайте яйця, розтоплене топлене масло та підготовлену дріжджову закваску. Спочатку ретельно перемішуємо, а потім замішуємо тісто. Воно повинно бути твердим, еластичним і трохи липким. Якщо воно занадто липке, додайте трохи борошна. Якщо воно здається занадто твердим, додайте трохи молока. Тісто можна замішувати як міксером, так і сильними руками із дерев’яною ложкою. Залиште тісто підніматися в теплому місці приблизно на 2 години. Воно має збільшитися вдвічі.

Тісто, що піднялося, викласти на присипану борошном дошку або іншу робочу поверхню та розкачати в прямокутник. Розподіліть горіхову пасту по всій поверхні тіста та скрутіть тісто в рулет. Розріжте рулет на 2 рівні половини та кілька разів переверніть половинки одна над одною, тримаючи їх начинкою догори. Потім візьміть форму для рулету, збризніть її кулінарною олією та викладіть в неї рулет. Якщо у вас немає олії, ви можете застелити форму папером для випічки.

Шоколадна бабка із дріжджового тіста - Спосіб приготування

Накриваємо шоколадну бабку на сковороді рушником, ставимо в тепле місце та даємо піднятися, цього разу лише півгодини. Потім ставимо в духовку, розігріту до 180 °C, та випікаємо приблизно 30 хвилин. Дайте їй охолонути, і тоді вона готова до подачі.

Шоколадна бабка із дріжджового тіста

Харчова цінність

1 шматочок (всього 14 шматочків)

Енергетична цінність189 ккал
Протеїни6 г
Вуглеводи21 г
Жири9 г

Ця бабка із дріжджового тіста вирізняється пишністю, м’якою консистенцією та досконалим смаком, в якому домінує горіхова начинка. Вона чудово підходить для солодкого сніданку або перекусу, який зробить ваш день трішки кращим.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *