Уявіть собі смак соковитих яблук та чудовий запах кориці в поєднанні з улюбленим морозивом. Звучить чудово, чи не так? У нас для вас хороша новина: це не обов’язково має бути лише мрією! Спробуйте наш новий рецепт ідеального яблучного пирога, і нехай його чудовий смак тане на язиці. Мрії мають здійснюватися, тож давайте спечемо цю досконалість разом!
Інгредієнти для тіста:
- 420 цільнозернового пшеничного борошна
- 180 г холодного вершкового масла
- 10 ст.л. холодної води
- 1 ст.л. яблучного оцту
- ½ ч.л. солі
Інгредієнти для начинки:
- 6 яблук середнього розміру
- 85 г кокосового цукру
- 2 ст.л. крохмалю тапіоки (або кукурудзяного крохмалю)
- 1 ст.л. порошку кориці
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ч л ванілі
Інші інгредієнти:
- 1 яйце
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
У велику миску насипати борошно та сіль і перемішати їх разом. Потім додати нарізане невеликими шматочками вершкове масло і змішати борошно з маслом в однорідну масу руками або кухонним комбайном. Коли тісто добре змішається, поступово додати 5 столових ложок води і замісити тісто. Потім додати яблучний оцет і продовжувати додавати воду. Продовжувати вимішувати тісто, поки воно стане не липким. Коли тісто буде готове, сформувати буханку і розділити її на ¾ і ¼. Потім ще раз вимісити обидві частини руками і надати їм форму диска. Окремо загорнути 2 частини тіста в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.
Тим часом починаємо готувати начинку. Почистити яблука, видалити насіння та нарізати їх скибочками. Під час нарізання можна покласти яблука в лимонну воду, щоб вони не стали коричневими. Після того, як ви нарізали яблука, злийте лимонну воду і посипте яблука кокосовим цукром, крохмалем, корицею, ваніллю і полийте лимонним соком. Перемішайте яблука руками так, щоб вони були повністю покриті сумішшю, і поставте їх у холодильник.
За дві години дістаньте більшу частину тіста з холодильника і розкачайте його на присипаній борошном поверхні у формі кола. Підготуйте форму для тарту, змастіть її кокосовою олією та посипте панірувальними сухарями. Викладіть розкачане тісто у форму так, щоб воно також покривало краї, і притисніть його пальцем. Потім викладіть яблука на тісто. Тісто, що залишилося, також розкачайте, наріжте рівними смужками і викладіть їх на пиріг, переплітаючи поперечними смужками. Збийте яйце і змастіть верх пирога.
Випікати пиріг при температурі 200 °С протягом 20 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 °C і випікати ще 20 хвилин. Пиріг подавайте з улюбленим морозивом або з улюбленим безкалорійним сиропом. Насолоджуйтеся кожним шматочком!
Чи здійснили ми ваші потаємні мрії з цим рецептом м’якого яблучного пирога з морозивом? Нехай ваші близькі теж насолоджуються цим смаколиком, тож поділіться з ними рецептом.
Додати коментар