Наан – невід’ємна частина індійської кухні. Зазвичай його їдять з курячим каррі або масляною куркою. Ми вирішили спробувати приготувати наан самостійно, і на смак він виявився дуже схожим на той, що подають в індійських ресторанах. Ми вирішили подати його нетрадиційно – з легким салатом і соусом. Однак, він також добре поєднується з кварком. Ви можете використовувати його на свій розсуд.
Інгредієнти:
- 250 г цільнозернового борошна
- 250 г пшеничного борошна грубого помелу
- 250 мл теплої води
- 100 г м’якого знежиреного кварку
- 100 г кускового знежиреного кварку
- 10 г сухих дріжджів
- 5 г солі
- олія у формі спрею
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Змішайте всі сухі інгредієнти – цільнозернове борошно, пшеничне борошно грубого помелу, сухі дріжджі та сіль. Потім додайте кварк і воду, щоб утворилося густе тісто. Ви можете регулювати кількість доданої води в залежності від консистенції.
Дати тісту піднятися близько години. Воно має збільшитися вдвічі. Розділіть тісто, що піднялося, на 8 частин і розкачайте їх у тонкі коржі (які добре помістяться на вашій сковороді). На розігрітій сковороді, змащеній олією, обсмажте коржі з обох боків, поки на них не з’являться темні плями. Ще теплими можна змастити вершковим маслом, часником або посипати зеленню.
Найкраще смакує теплим. Хліб чудово поєднується з салатом, хумусом, кварковим сиром або соусом.
Наша порада: змішайте 1 грецький йогурт, розім’ятий зубчик часнику та 1 ч. л. меду. Ви можете додати сіль, зелень або інші інгредієнти відповідно до ваших уподобань.
Харчова цінність | На 1 наан (всього 8 хлібців) |
---|---|
Енергетична цінність | 242 ккал |
Протеїни | 12 г |
Вуглеводи | 42 г |
Жири | 1.5 г |
Клітковина | 6 г |
Наан – це не просто гарнір до соусів. Ви можете насолоджуватися ним з салатом або ідеально збалансованим соусом.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар