Фітнес-рецепт: Індійський хліб “Наан”

Фітнес-рецепт: Індійський хліб “Наан”

Наан – невід’ємна частина індійської кухні. Зазвичай його їдять з курячим каррі або масляною куркою. Ми вирішили спробувати приготувати наан самостійно, і на смак він виявився дуже схожим на той, що подають в індійських ресторанах. Ми вирішили подати його нетрадиційно – з легким салатом і соусом. Однак, він також добре поєднується з кварком. Ви можете використовувати його на свій розсуд.

Інгредієнти:

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування:

Змішайте всі сухі інгредієнти – цільнозернове борошно, пшеничне борошно грубого помелу, сухі дріжджі та сіль. Потім додайте кварк і воду, щоб утворилося густе тісто. Ви можете регулювати кількість доданої води в залежності від консистенції.

Індійський хліб наан - спосіб приготування

Дати тісту піднятися близько години. Воно має збільшитися вдвічі. Розділіть тісто, що піднялося, на 8 частин і розкачайте їх у тонкі коржі (які добре помістяться на вашій сковороді). На розігрітій сковороді, змащеній олією, обсмажте коржі з обох боків, поки на них не з’являться темні плями. Ще теплими можна змастити вершковим маслом, часником або посипати зеленню.

Найкраще смакує теплим. Хліб чудово поєднується з салатом, хумусом, кварковим сиром або соусом.

Наша порада: змішайте 1 грецький йогурт, розім’ятий зубчик часнику та 1 ч. л. меду. Ви можете додати сіль, зелень або інші інгредієнти відповідно до ваших уподобань.

Indian Butter Chicken

Харчова цінність

На 1 наан (всього 8 хлібців)

Енергетична цінність242 ккал
Протеїни12 г
Вуглеводи42 г
Жири1.5 г
Клітковина6 г

Наан – це не просто гарнір до соусів. Ви можете насолоджуватися ним з салатом або ідеально збалансованим соусом.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *