Насіння Чіа це відмінне джерело клітковини, антиоксидантів, білків, жирних кислот омега-3, кальцію, вітамінів і мінералів. При контакті з водою насіння утворюють здоровий і легко засвоюваний гель. Вони сприяють зниженню рівня цукру в крові, сприяють здоровому травленню, зниження ваги і поліпшення розумової концентрації.
(БЕЗКОШТОВНА доставка замовлень від 1 200.00 грн)
Насіння Чіа: чудове насіння для здоров'я
Насіння Чіа - відмінне джерело клітковини, вони сповнені антиоксидантами і білками, містять велику кількість вітамінів і мінералів і є найбагатшим джерелом рослинних жирних кислот. Насіння Чіа містять 32% жиру, з яких 60% є омега-3 жирні кислоти.
Насіння Чіа характеризуються чудовими властивостями зв'язування води, роблячи їх ніжним, здоровим і легко засвоюваним гелем. Вони мають здатність значно знижувати рівень цукру в крові, допомагаючи продовжити процес перетворення цукрів у глюкозу, тому що не виникає швидке збільшення рівня цукру в крові, так в наступному падінні рівня цукру не виникає сильного почуття голоду (в залежності від вживання певних продуктів харчування їх кількості і глікемічного індексу). Це властивість насіння Чіа особливо важливо для діабетиків, але також надзвичайно корисно для всіх інших.
Насіння Чіа мають відмінні гідрофільні властивості, тобто високою здатністю зв'язувати воду - насіння можуть збільшитися в обсязі до 12 разів (у вигляді легкого гелю - в такому вигляді часто вживаються індійськими бігунами). Ці гідрофільні властивості насіння Чіа допомагають організму забезпечити більш високу гідратацію (зсередини), що дуже важливо для спортивних досягнень і будь-якого підвищеного фізичного напруження.
Страна походження: Аргентина
Переваги насіння Чіа
- забезпечують організм енергією протягом усього дня
- збільшують розумову концентрацію
- природне джерело клітковини
- мають високий вміст омега-3 і 6 жирних кислот (на 80% більше, ніж лляні)
- забезпечують втрату ваги без почуття голоду
- мають високий вміст вітамінів групи В
- містять в 5 разів більше кальцію, ніж молоко
- містять в 5 разів більше білка, ніж інші насіння
- містять в два рази більше калію, ніж банани
- мають в 3 рази більше антиоксидантів, ніж чорниця
- містять в 3 рази більше заліза, ніж шпинат
- є високоефективним антиоксидантом
Ефекти насіння Чіа
- підтримання здоров'я серця і кровоносних судин, регуляція кров'яного тиску,
- зниження рівня холестерину в крові і тригліцеридів,
- стабілізація рівня цукру в крові,
- участь у створенні тонких м'язових волокон,
- допомога в боротьбі з хворобою Альцгеймера,
- сприяння гарному настрою, концентрації і пам'яті,
- наповнення організму природною енергією.
Що необхідно знати про насіння Чіа ?
Насіння Чіа мають більш високу частку омега-3 жирних кислот, ніж рибні продукти. Вони не містять токсинів (діоксин і ртуть) в порівнянні з рибним борошном і продуктами.
Регулюють метаболізм цукру і тому дуже популярні серед спортсменів (особливо бігунів). Також підтримують збалансований рівень цукру в крові.
Містять в 5 разів більше кальцію в порівнянні з молоком (600 мг в 100 г Чіа і 120 мг в 100 г молока). Кальцій з Чіа легше засвоюється, ніж кальцій з молока. Це пов'язано з тим, що Чіа містить мінерал, званий бором, який діє як каталізатор засвоюваності кальцію в організмі.
Насіння Чіа також є прекрасним джерелом енергії і містять необхідні жирні кислоти, які важливі для поліпшення настрою, концентрації та іншої активності мозку.
Мають високу антиоксидантну активність. Найважливішими антиоксидантами є хлорогенова кислота, кавова кислота і флаваноловие глікозиди. Оскільки насіння Чіа значно затримують окислення, вони представляють величезний потенціал в харчовій промисловості в порівнянні з іншими джерелами альфалінолевой кислоти, як наприклад насіння льону, які не містять антиоксидантів.
Доведено, що, вживаючи насіння Чіа, ми можемо поліпшити загальний стан здоров'я. Максимальна рекомендована добова доза становить 25 г = 2 чайні ложки
Як використовувати насіння Чіа?
Насіння Чіа можна вживати в будь-якому вигляді. Ви можете додати їх, наприклад, в мюслі, воду, молоко і так далі. Або приготувати Чіа пудинг, змішавши молоко з бананом, додавши трохи меду і насіння Чіа, потім витримати деякий час в холодильнику. Також можна перетерти їх в дрібний порошок і використовувати для загустіння інших страв. Подивіться кращі рецепти для Чіа пудингу.
Таблиця харчової та енергетичної цінності
Харчова цінність | 100 г |
---|---|
Енергетична цінність | 1995 kJ / 475 kcal |
Білки | 13 г |
Вуглеводи | 36 г |
Клітковина | 24 г |
Жири | 26 г |
Мінерали | на 100 г |
---|---|
Кальцій | 640 мг |
Фосфор | 990 мг |
Калій | 150 мг |
Натрій | 21 мг |
Цинк | 3,9 мг |
Марганець | 2,5 мг |
Омега 3 кислоти | 17 900 мг |
Омега 6 кислоти | 5 900 мг |
Вітаміни | на 100 г |
---|---|
Вітамін B1 | 0,4 мг |
Вітамін B2 | 0,03 мг |
Вітамін B3 | 3 мг |
Вітамін C | 0,8 мг |
Чіа насіння - GymBeam
Загальна оцінка продукту
ЗАГАЛЬНИЙ РЕЙТИНГ
ВІД ЗАРЕЄСТРОВАНИХ КЛІЄНТІВ
98.9 %
Найкорисніший Позитивний Відгук
Найкорисніший Негативний Відгук
Попередження:
Зберігати в сухому місці та захищати від нагрівання.