Енчіладас – це страва, яка кричить про Мексику. Хоча рецепт може здатися складним на перший погляд, насправді він досить простий. Ви закохаєтесь у поєднання приправленої курки, тортильї та смачного томатного соусу.
Інгредієнти:
- 500 г курячих грудок (якщо ви хочете спростити приготування, можете використовувати готові курячі грудки)
- 400 г томатного пюре
- 150 г БІО чорної квасолі
- 150 мл води
- 100 г твердого 30% сиру
- 6 шматочків тортильї
- 4 зубчики часнику
- 2 ч.л. солодкої приправи паприки
- 1 ½ ст.л. оливкової олії
- 1 цибулина
- 1 ч.л. меленого кмину
- щіпка меленого перцю чилі
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- свіжа петрушка або кінза для прикраси
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Спосіб приготування:
Дрібно нарізати цибулю, часник і обсмажити їх на 1 ½ ст. олії до напівпрозорості. Курячі грудки чистимо та розрізаємо вздовж. Приправляємо м’ясо сіллю, перцем, перцем чилі, меленим кмином та 1 ч.л. меленої паприки. Покладіть підготовлену курку на сковороду до цибулі та часнику. Обсмажте курячі грудки до золотистої скоринки з обох боків, потім додайте воду та промиту квасолю. Тушкуємо все разом близько 5 хвилин. Після цього подрібнюємо курку виделкою на дрібні шматочки, повертаємо в каструлю і добре перемішуємо.
Наповнюємо тортильї приготовленою сумішшю, згортаємо і викладаємо в меншу форму для запікання. В олії, що залишилася на сковороді, пасеруємо солодку паприку, додаємо томатну пасту, солимо, меленим чорним перцем і доводимо до кипіння. Готовим соусом поливаємо тортильї та посипаємо їх крупно натертим сиром.
Випікати в розігрітій до 180 °C духовці близько 20 хвилин. Подавайте енчіладас ще теплою, прикрасивши зеленню петрушки або кінзи.
Харчова цінність | 1 порція (всього 6 порцій) |
---|---|
Енергетична цінність | 364 ккал |
Протеїни | 32 г |
Вуглеводи | 37 г |
Жири | 8 г |
Клітковина | 8 г |
Якщо ви любите страви з відтінком мексиканського колориту, вам неодмінно сподобається ця смакота.
Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.
Додати коментар