Зміст
Брауні може бути не тільки смачним, але й корисним. Спробуйте 5 видів популярного шоколадного десерту в корисній версії. Пропонуємо вам рецепт брауні з протеїном, йогуртом, авокадо або квасолевою шкаралупою, адже ваша фантазія не має меж при випіканні. Смачного!
Протеїновий брауні з 4 інгредієнтів
Інгредієнти:
- 2 склянки бананового пюре (з 6 стиглих середніх бананів)
- 1 склянка горіхової пасти, в ідеалі – кеш’ю або мигдальної пасти
- ½ склянки шоколадного протеїнового порошку
- ¼ склянки якісного какао
Приготування:
У великій мисці змішайте розтерті банани та горіхову пасту до повного змішування. Змішайте протеїн та какао і поступово сухі інгредієнти додайте до бананово-горіхової суміші. Все добре перемішати.
Вилити підготовлене тісто на деко або в форму для випічки, застелену папером для випічки. Випікати приблизно 15 – 20 хвилин при 180 °C. Коли брауні буде готове, дайте йому охолонути протягом 10 хвилин перед тим, як нарізати. Його можна подавати злегка теплим або повністю охолодженим. Спробуйте прикрасити його некалорійним сиропом улюбленого смаку, і можна починати смакувати. [1]
Невипечений брауні
Інгредієнти:
- 1 мірна ложка шоколадного протеїну
- 25 грамів меленого 70% чорного шоколаду з перцем чилі
- 2 столові ложки суміші насіння льону
- 1 столова ложка кокосового цукру
- 1 столова ложка молока
Приготування:
В мисці змішайте всі інгредієнти до консистенції м’якої пасти. Готову пасту викладіть в форму для торта або деко, застелене папером для випічки. Поставте готовий корж в холодильник на кілька годин – і шоколадний десерт готовий. [2]
Брауні з йогуртом
Для коржа нам потрібно:
- ⅓ склянки шоколадного протеїну
- ½ склянки какао
- 4 яєчних білка
- 2 великих цілих яйця
- ½ склянки нежирного грецького йогурту
- ⅓ склянки сиропу агави
- 1 столова ложка розпушувача
- щіпка солі
Для начинки нам потрібно:
- 1 склянка нежирного грецького йогурту
- 2 столові ложки порошкової арахісової пасти
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Приготування:
В одній мисці змішуємо всі інгредієнти для коржа. Добре перемішайте їх та вилийте готове тісто в форму для випікання, застелену папером для випічки. Випікайте при 180 °C близько 25 хвилин.
Брауні після випікання дістаньте з духовки і дайте йому охолонути. Тим часом приготуйте глазур, змішавши йогурт з арахісовою пастою. Коли корж повністю охолоне, змастіть його зверху йогуртовою глазур’ю. Поставте в холодильник на пару годин і подавайте до столу. Смачного! [3]
Брауні з секретним інгредієнтом
Інгредієнти:
- 250 г банки чорної квасолі
- 40 г порошку арахісової пасти
- 75 г меду
- 50 г чорного шоколаду нарізаним дрібними кубиками
- 40 г кокосової олії
- 2 столові ложки какао
- 2 чайні ложки ароматичних крапель зі смаком ванілі
- ½ чайної ложки розпушувача
- щіпка солі
Приготування:
Ретельно промиваємо квасолю та кладемо її в блендер. Додайте всі інгредієнти, окрім шоколадних кубиків, і поступово збийте їх разом. Вмішати кубики шоколаду в підготовлену суміш і вилити готове тісто на деко, попередньо застелене папером для випічки. Випікати при 170 °C приблизно 15-20 хвилин. Після випікання прикрасьте безкалорійним сиропом та подавайте до столу. Смачного! [4]
Брауні з авокадо
Для коржа нам потрібно:
- ¾ склянки борошна спельти
- ¾ склянки розтертого авокадо
- 120 мл кокосової олії
- 1 склянка кокосового цукру
- ½ склянки какао
- 2 великих яйця
- 1 чайна ложка розпушувача
- щіпка солі
Для декорування нам потрібно:
- ¼ склянки авокадо
- 1 склянка порошкоподібного ксиліту
- 1 чайна ложка лимонного соку
Приготування:
У великій мисці змішайте сухі інгредієнти, такі як борошно, какао, сіль та розпушувач. Збийте авокадо до однорідної маси і додайте кокосовий цукор. Поступово додайте до суміші яйця та кокосову олію і збивайте до однорідності. Суміш з авокадо виливаємо в ємність із сухими інгредієнтами. Добре перемішати та викласти готове тісто в невелике деко, застелене папером для випічки.
Випікати 20 – 25 хвилин при 180 °C. Тим часом готуємо глазур для прикрашання. Помістіть авокадо в блендер та перетворіть його на пюре. Додайте порошок ксиліту, щоб вийшла густа паста. На завершення додайте лимонний сік, щоб освіжити глазур. Нанесіть на охолоджений корж. Поставте в холодильник мінімум на 30 хвилин і подавайте до столу. Приємного апетиту. [5]
А ви теж балуєте себе цими шоколадними ласощами? Який ваш улюблений рецепт Брауні? Не забудьте поділитися ним з нами в коментарях. Якщо вам сподобалися поради щодо приготування Брауні, будь ласка, підтримайте статтю, поділившись нею.
[1] 4 ingredient fudge protein brownies (vegan, gluten-free, paleo) – https://gimmedelicious.com/2016/04/05/healthy-brownies/
[2] Chilli chocolate no-bake protein brownies (sweetener & gluten-free) – https://proteinpow.com/2014/11/chilli-chocolate-no-bake-protein-brownie-bars.html
[3] Healthy chocolate peanut butter protein brownies recipe – https://www.muscleandstrength.com/recipes/healthy-chocolate-peanut-butter-brownies
[4] You wont believe what is in these brownies – https://upfitness.com/en/article_posts/food-nutrition/recipes/wont-believe-whats-secret-brownies
[5] Avocado Brownies with Avocado frosting recipe – https://blog.myfitnesspal.com/avocado-brownies-with-avocado-frosting/
Додати коментар