Фітнес-рецепт: Гарбузовий кіш зі шпинатом та моцарелою

Фітнес-рецепт: Гарбузовий кіш зі шпинатом та моцарелою

Пироги не обов’язково мають бути лише солодкими. Як щодо того, щоб спробувати типовий французький делікатес під назвою “кіш”? Проте, ми дещо змінили оригінальний рецепт, щоб зробити кіш менш жирним. Ми замінили вершкову основу на гарбузове пюре. Це додало ще більше цікавих смакових ноток до кінцевого результату. Не можна не згадати і про моцарелу, яка чудово тане в кіші. Ви ще не зголодніли?

Інгредієнти:

  • 500 г гарбузового пюре (готового або домашнього)
  • 275 г охолодженого листкового тіста
  • 100 г знежиреної моцарели
  • 100 г свіжого шпинату
  • 3 яйця
  • 1 маленька цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • аерозольна оливкова олія
  • рис або бобові, щоб обтяжити тісто
Гарбузовий кіш зі шпинатом та моцарелою

Вас можуть зацікавити ці продукти:

Спосіб приготування

Якщо ви купили готове гарбузове пюре, то роботи менше. В іншому випадку, якщо ви робите начинку з нуля, то потрібно почати її підготовку. Гарбуз Хоккайдо помийте та розріжте навпіл. Шкірку не зчищайте і не обрізайте, вона не потрібна. Вийміть насіння з обох половинок, потім викладіть гарбуз на деко і запікайте в попередньо розігрітій духовці при 180 °C приблизно 30-45 хвилин (в залежності від розміру гарбуза). Якщо ви хочете скоротити час випікання, то можете розрізати його на менші шматочки. Про те, що гарбуз добре пропікся, свідчить той факт, що при проколюванні виделкою він стає абсолютно м’яким. Дайте гарбузу охолонути та подрібніть його блендером, щоб отримати однорідне гарбузове пюре. Якщо воно здається занадто густим, то додайте води і знову збийте блендером.

А тепер можна приступати до безпосереднього приготування кіша. Візьміть круглу форму і збризніть її аерозольною олією. Потім вистеліть всю форму листковим тістом так, щоб воно мало товстіші краї. Проколіть дно тіста в декількох місцях виделкою і притрусіть його шаром сирого рису або бобових. Це обтяжить тісто і не дасть йому піднятися під час випікання. Потім поставте його в гарячу духовку при 180℃ і випікайте близько 15 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Наріжте часник і цибулю дрібними шматочками. Потім змішайте в мисці з яйцями, шпинатом, гарбузовим пюре та нарізаною моцарелою. Якщо у вас міні-кульки моцарели, то просто розріжте їх навпіл. Більші шматочки потрібно порізати на менші шматочки. Змішуємо все разом і приправляємо сіллю та перцем.

Гарбузовий кіш зі шпинатом та моцарелою - спосіб приготування

Вилийте суміш на випечене листкове тісто і знову випікайте кіш до золотистої скоринки при температурі 180℃. Це займе приблизно 25-35 хвилин.

Потім просто зачекайте, поки пиріг охолоне, і подавайте до столу. Смачного!

Гарбузовий кіш зі шпинатом та моцарелою
Поживна цінність1 порція (загалом 8 порцій)
Енергетична цінність226 ккал
Протеїни8.5 г
Вуглеводи20 г
Жири12 г
Клітковина2 г

Сьогоднішній рецепт неодмінно сподобається всім, хто віддає перевагу солоним стравам перед солодкими. Цей кіш такий універсальний, що його можна з легкістю їсти на сніданок, обід, вечерю або як перекус.

Не соромтеся ділитися своїми творіннями з нами в соціальних мережах, позначивши їх тегом #gymbeamua.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *