Зміст
Горіхи та горіхова паста – улюблені ласощі спортсменів. Вони містять мінерали, вітаміни, клітковину та корисні омега жирні кислоти. Завдяки своєму складу вони ефективно регулюють рівень холестерину, покращують травлення та сприяють зміцненню імунітету. Насолоджуйтесь підбіркою найкращих горіхових фітнес-рецептів!
Шоколадно-горіховий торт
Для коржа нам потрібно:
- 100 г кисломолочного сиру
- 80 г пшеничного борошна грубого помелу
- 30 г горіхової пасти
- 20 г мелених горіхів
- 2 яєчні білки збити до густої консистенції
- 1 яєчний жовток
- 1 та 1/2 банана
- 4 чайні ложки сирого какао
- 2 ч.л. кленового сиропу
- 1 ч.л. кокосової олії
Для крему та прикрашання нам потрібно:
- 3 ст.л. білого йогурту
- 1 термічно оброблений сир, як Лючіна
- ½ чайної ложки агару
- консервована вишня
- шоколад з високим вмістом какао
Приготування:
Розім’яти банан виделкою, додати яєчний жовток, кленовий сироп, сир, горіхову пасту Hazelnut Choco, какао-порошок та кокосову олію. Збиваємо інгредієнти до однорідної маси, додаємо просіяне борошно та горіхи. Поступово додайте яєчний білок, злегка підмішуючи його до суміші. Вилити тісто в форму для торта діаметром 17 см та випікати при 170°C приблизно 35 хвилин.
Приготуйте 5 столових ложок консервованої вишні разом з шоколадом та агаром. Заповніть спечені коржі остиглою сумішшю. Збийте йогурт та сир, щоб вийшов крем, і викладіть його на верх торта. Залиште застигати в холодильнику і нарешті прикрасьте некалорійним сиропом.
Млинці з горіхами
Інгредієнти:
- 30 г розпарених горіхів
- половина стиглого банана
- 1 яйце
- 2 ч.л. мигдальна паста
- 1 ч.л. кленового сиропу
Приготування:
Змішайте розпарені горіхи, банан, яйце, мигдальна паста та кленовий сироп. Збризніть сковорідку кокосовою олією та з підготовленої суміші випікайте млинці. Подавайте, прикрасивши фруктами та полив безкалорійним сиропом вашого улюбленого смаку.
Горіховий торт без випічки
Для тіста нам потрібно:
- 35 г мелених лісових горіхів
- 30 г мигдальна паста
- 15 г вівсяних пластівців
- 2 столові ложки готового агару
- 2 ч.л. сиропу агави
- 1,5 чайної ложки сирого какао
Для крема нам потрібно:
- 250 г кисломолочного сиру
- 70 г термічно обробленого сиру, як Лючіна
- 4 столові ложки готового агару
- 2 ст.л. сиропу агави
- 15 ароматичних крапель
Вас можуть зацікавити ці продукти:
Приготування:
Спочатку приготуйте агар. Дві чайні ложки порошкоподібного агару розведіть у воді і кип’ятіть до утворення твердої маси. В тісто додайте дві столові ложки агару, решту залиште для крему.
Змішайте лісові горіхи, пластівці, мигдальна паста, сироп агави та какао. До інгредієнтів додайте дві столові ложки твердого агару. Сформуйте тісто руками і викладіть його на дно форми для торта діаметром 17 см, заздалегідь вистелене папером для випічки.
Потім приготуйте крем. Всі інгредієнти збиваємо і готовий крем викладаємо в форму для торта. Прикрасьте торт горіхами та залиште на ніч в холодильнику для застигання. Смачного!
Горіхове печиво
Інгредієнти:
- 20 г пластівців кіноа
- 20 г пластівців спельти
- 20 г лісових горіхів
- 20 г розпарених горіхів
- 1 яблуко
- 1 яйце
- 3 ст.л. мигдальна паста
- 1 ч.л. кленового сиропу
- ½ ч.л. пряних спецій
Приготування:
Змішайте сухі інгредієнти – пластівці, горіхи, спеції, а потім збийте їх блендером. Яблуко миємо, натираємо на тертці і додаємо до сухої суміші. Додайте ціле яйце, мигдальну пасту, кленовий сироп та все перемішайте разом, щоб утворилося тісто. З тіста руками сформуйте кругле печиво і викладіть його на деко з папером для випічки. Випікайте 15 – 20 хвилин при 170°C. Випечене печиво повинно бути красивого золотистого кольору.
Горіхові кекси
Для тіста нам потрібно:
- 180 г кисломолочного сиру
- 1 стиглий банан
- 40 г горіхового протеїну
- 20 г кокосового або полбового борошна
- жменя розпарених горіхів
- 1 яйце
- 1 чайна ложка розпушувача
Для крема нам потрібно:
- 150 г кисломолочного сиру
- 1 ст.л. сметани
- 1 ст.л. безкалорійного сиропу Hazelnut Choco
Приготування:
Сир збиваємо з бананом і поступово додаємо подрібнені розпарені горіхи та яйце. В підготовлену суміш просіваємо борошно, протеїн та розпушувач. Ретельно все перемішуємо. Готовим тістом наповнюємо формочки для мафінів. Випікаємо при 170°C протягом 25-30 хвилин.
Поки мафіни випікаються, готуємо крем. Збиваємо сир із сметаною та даємо крему трохи постояти в холодильнику. Охолоджені мафіни прикрашаємо кремом, поливаємо безкалорійним сиропом та посипаємо горіхами. Смачного!
А ви спробуєте ці корисні фітнес-десерти? Розкажіть нам, які ваші улюблені горіхові десерти і додайте фото в коментарях. Якщо серед ваших друзів є любителі горіхів та горіхової пасти, підтримайте статтю, поділившись нею і, можливо, ви надихнете їх.
Додати коментар